Близо 70 спорта в програмата "Спортни таланти" на "Еврофутбол"

14:54
Близо 70 спорта в програмата "Спортни таланти" на "Еврофутбол"
Близо 70 вида индивидуални спортове са включени в програмата "Спортни таланти" на българския букмейкър "Еврофутбол", която стартира на 18.01.2012 г.

Сред тях попадат, както много популярните плуване, лека атлетика, тенис и борба, така и по-малко познатите като скокове на батут, маунтийнбайк и колоездене BMX. В дългия списък са включени и 15 спорта, практикувани от параолимпийците: спортна стрелба, лека атлетика, боча и др. Младите атлети могат да избират и между 30 вида летни спортове, 14 вида зимни и 8 неолимпийски.

Ръководствата и учителите на 15 спортни училища от цялата страна ще помагат в разпространяването на програмата "Спортни таланти", за да може тя да достигне до максимален брой практикуващи ги спортисти. Това са близо 70 % от всички атлетически школи в България. Те са от градовете: Бургас, Варна, Враца, Добрич, Кюстендил, Перник, Плевен, Русе, Сливен, Чепеларе, Стара Загора, Търговище, Разград, София и Пловдив.

Националната спортна академия "Васил Левски" също "подаде ръка" на социалната кампания на "Еврофутбол", която се реализира в партньорство с фондация "Работилница за граждански инициативи". Лично заместник – ректорът по учебната дейност доц. Пенчо Гешев обеща подкрепа при популяризирането на информацията за програмата, както и при необходимост, помощ при оценяването на постъпилите кандидатури чрез осигуряване на необходимите специалисти от Висшето училище.

Българският букмейкър "Еврофутбол" желае много успехи на спортните ни надежди и очаква техните проекти!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация