"Еврофутбол" стартира програма "Спортни таланти"

12:49
"Еврофутбол" стартира програма "Спортни таланти"
Българският букмейкър "Еврофутбол" стартира днес на специална пресконференция програмата "Спортни таланти" за финансиране на родни надежди в спорта.

Програмата е насочена към всички индивидуални атлети на възраст между 16 и 25 години, които искат да развиват уменията си и да реализират своя талант. В програмата могат да участват и хора в неравностойно положение - параолимпийци, както и атлети с увредени зрение и/или слух, съобщиха организаторите - управителят на букмейкъра Екатерина Михайлова и ПР-ът Елица Иванова. Програмата се реализира в съдействие с фондация "Работилница за граждански инициативи". Дружеството също имаше свой представител на пресконференцията в лицето на изпълнителния й директор Илияна Николова.

 Целта е да се подпомогнат максимален брой спортисти, а това ще стане чрез конкурс, в който атлетите ще кандидатстват със собствени проекти. На спортист ще бъдат отпускани максимално 5000 лева, а самият той ще трябва да съфинансира 20 процента от разходите по проекта. Общо 50 000 лева е отделил "Еврофутбол" за подпомагане на спортистите.

Конкурсът продължава до 29 януари и може да се кандидатства на официалния сайт на букмейкъра. Изборът на проектите, които да бъдат финансирани, ще се прави от специална Група на съветниците. В нея ще участват успешни състезатели и треньори, а организаторите разкриха част от тях - звездата в шорттрека Евгения Раданова и световният шампион в плувния маратон Петър Стойчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация