Стоичков подарява "Златна топка" на принц Албер

11:03
Стоичков подарява "Златна топка" на принц Албер
Христо Стоичков ще зарадва принц Албер с реплика на "Златната топка", която Камата получи като най-добър футболист на Европа през 1994 г.

Стоичков поръча на българска фирма да изработи най-ценния индивидуален приз във футбола. Той ще връчи "Златната топка" на принца на Монако в Банско. В курорта на 27 и 28 януари се организира състезание от благотворителната асоциация "Star Team for the Children Monaco" и Българската федерация по ски, информира вестник "Труд".

Албер ще доведе у нас над 20 известни спортисти и ВИП личности. Сред тях са принцът на Савоя Емануеле Филиберто, племенникът на Албер II Андреа Казираги, световният шампион по автомобилизъм през 1981 г. Ари Ватанен, петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели, легендарният пилот от "Формула 1" Рикардо Патрезе, действащият състезател Виталий Петров и др.

На 28 февруари на пистата "Алберто Томба" ще има състезания по паралелен слалом и щафетно ски бягане. В надпреварата ще се включат легендата на родните ски Петър Попангелов, Стоичков, олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска... Специален гост ще бъде президентът на БОК Стефка Костадинова. В състезанието ще участват по една известна личност и едно дете.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация