Януари става месец на спорта в цялата страна

16:18
Януари става месец на спорта в цялата страна
Януари се очертава като активен спортен месец за големите градове в България.

До момента дните на отворени врати и събитията по проекта "Никога не е късно за ново начало", изпълняван от Министерството на физическото възпитание и спорта, бяха посетени от десетки хиляди души. Спортните инициативи продължават и през първия месец на новата година.

От месец ноември насам всички, жeлаещи да спортуват за по-здравословен и активен начин на живот, имаха възможността да участват и да наблюдават редица състезания, демонстрации, турнири и открити уроци. София, Пловдив, Севлиево, Пазарджик, Монтана, Търговище, Смолян и Враца са само част от градовете, в които се проведоха различни спортни състезания за аматьори и ентусиасти. Сред най-предпочитаните спортове бяха волейбол, футбол и баскетбол. Тенисът на маса и бадминтонът също се радваха на голям интерес и бяха организирани няколко прояви в Хасково, Севлиево и Силистра. Жителите на Габрово бяха изненадани с открит урок по спортни танци, а тези на Пловдив – с празник на художествената гимнастика.

Само през първите два уикенда на януари се проведоха над 10 спортни мероприятия. Тенис на маса играха във Варна, Шумен и Хасково. В Стара Загора се проведе двудневно състезание по бадминтон, а в Смолян бе организиран празник на спортните танци. Гражданите на Шумен и Сливен премериха сили и на футболния терен, а в Пловдив бе организиран турнир между най-големите отбори по джудо в града.

Спортните събития продължават и през втората половина на месеца. Планирани са още много състезания, турнири, демонстрации и открити уроци. На 21 и 22 януари 2012 г. Хасково ще спортува футбол на малки вратички и тенис на маса. Футболният турнир ще се проведе на 21 януари 2012 г. от 10:00 часа в зала "Спартак". Бързина и умения с хилките ще премерят всички желаещи на 22 януари 2012 г. от 10:00 часа отново в зала "Спартак".

Тенис на маса ще се играе и във Враца на 21 януари 2012 г. от 10:00 часа в спортна зала ПМГ. Вече има формирани 5 отбора, но записването продължава – то може да стане и на място в деня на събитието. Градът ще спортува и на 28 януари 2012 г., когато от 09:00 часа ще се проведе баскетболен турнир за любители. Избраното място отново е спортна зала ПМГ.

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Йордан Биков кани всички граждани на Пазарджик да вземат участие в състезание по плуване, което ще се състои на 21 януари 2012 г. от 10:00 часа в общинския плувен комплекс на пл. "Васил Левски" 5.

Волейболен турнир за непрофесионалисти ще бъде проведен в Шумен на 28 януари 2012 г. в спортен комплекс "Плиска". Записването вече започна на място в спортния комплекс, както и на телефон 0876 666 406 (Станислав Димитров).

В Монтана също ще се играе волейбол. Турнирът ще се проведе отново на 28 януари 2012 г. в спортна зала "Огоста".

На същата дата и в Севлиево ще се спортува за по-здравословен живот. Там за пореден път се организира инициативата "Мама, татко и аз играем бадминтон", отворена за всички граждани на Севлиево. Мероприятието започва от 09:00 часа в спортна зала "Дан Колов".

Тенис ще се играе в спортната зала на Смолян. Всички желаещи ще могат да премерят своите сили на корта на 28 януари 2012 г.

В един от последните дни на спортния януари футбол ще се играе и в Хасково. Проявата ще се състои на 29 януари 2012 г. от 10:00 часа в зала "Спартак".

Столицата също ще спортува активно през новата година. На 28 и на 29 януари от 09:00 часа в зала "Христо Ботев" ще се проведе футболен турнир в чест на Димитър Пенев.

Това са само част от инициативите, които ще продължат и през месец февруари, когато ще бъдат организирани множество междукорпоративни турнири на големи компании в България.

Всички проведени и предстоящи спортни инициативи са част от проекта "Никога не е късно за ново начало" на Министерството на физическото възпитание и спорта и целят хората в активна възраст да започнат да спортуват за по-активен и здравословен живот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация