Антон Велков: Целта ни е да създадем атмосфера в съблекалнята

10:32
Антон Велков: Целта ни е да създадем атмосфера в съблекалнята
Днес Локомотив София заминава на първия си подготвителен лагер в Сандански. "Тема Спорт" се свърза с треньора на черно-белите Антон Велков, за да разбере последните новини около състава. В един момент тимът бе останал почти без футболисти, а след това изведнъж се появиха повече от 40 кандидати да носят червено-черната фланелка.

- Г-н Велков има ли Вече яснота около това кой ще остане в отбора?

- Групата, която ще замине утре (б.а. днес) за първия лагер в Сандански, ще бъде от 25 човека. От всички момчета, които бяха на проби в клуба, ще останат само четири. Това са Светослав Петров, Николай Минков и Павел Петков. Взехме и Сергей Станчев, който е футболист на Рапид Виена. Той идва от втория тим на австрийския гранд. Сигурни нови попълнения са още Даниел Пеев, Емил Михайлов и Младен Стоев. С нас няма да заминат Дарко Савич, който има тежък бронхит, и Младен Стоев, който има проблеми с травма и ще отсъства в следващите десет дни. На първата тренировка марката Локомотив си каза думата. Доста хора се учудиха от появата на Владимир Манчев, Юлиан Петков и Стойчо Младенов. Въпреки че проблемите на отбора не са решени, в тима идват известни на футболната ни общественост играчи, футболистите не идват, за да играят за пари, а заради марката Локомотив.

- На първо време какви ще са целите пред отбора?

- Ще търсим оправяне на атмосферата в съблекалнята. След това ще работим върху играта на тима. Не е от значение дали отборът ще е на шесто или на десето място. В подобна година е, меко казано, смешно да говорим за класирането на тима. Искаме отборът да придобие нов облик, начин на игра и отношение на играчите към клуба.

- Г-н Гигов даде ли ви някакви индикации, че Локомотив го чакат добри дни?

- Собственикът на клуба г-н Гигов никога не ми е заявявал категорично, че Локомотив няма да го има. Със сигурност нещата около стадиона и изразходваните средства са го накарали да се замисли дали има смисъл да продължава. В момента не работим за това дали отбора ще го има, а за да върнем Локомотив на мястото, което му приляга. Искрено се надявам г-н Гигов да успее да превъзмогне всички проблеми и след време да се говори, че в клуба всичко е нормално.

- Какво да очакваме от новосформирания Локомотив?

- Всъщност отборът не е чак толкова нов. В клуба се завръща голяма група играчи, а другата част от новите футболисти са млади, които притежават качества и търсят поле за изява. Очаквам през пролетта всички да дадат най-доброто от себе си и да защитят името на Локомотив.

- Преди време заявихте, че искате в състава си Венци Бонев и Пламен Крумов от Черноморец. Как вървят нещата с тяхното привличане?

- Имам желание те да дойдат при нас, но имат отношения за оправяне с Черноморец. Когато ги уредят, тогава ще може да говорим за евентуален техен трансфер. Очакваме в следващите дни към отбора да се присъедини и Антонио Павлов. Ще го пробваме и ще решим дали да му предложим контракт.

- На първата тренировка на отбора присъства Атанас Атанасов, който искаше да си тръгне от клуба. Има ли вариант той да остане в Локомотив?

- Не, не няма такъв. Говорих с него и се разбрахме. Свободен е да си търси нов отбор.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация