"Никога не е късно за ново начало" продължава и през 2012 г.

14:34
"Никога не е късно за ново начало" продължава и през 2012 г.
Повече от месец и половина след стартирането на спортните инициативи на Министерството на физическото възпитание и спорта по проекта "Никога не е късно за ново начало" все повече хора от цяла България посещават дните на отворени врати на спортни обекти.

Освен ежеседмичните спортни тренировки, демонстрации и обучения, във всеки град се организират и спортни празници, състезания и турнири с масово участие на граждани. Само през декември бяха проведени над 30 мероприятия в София, Пловдив, Севлиево, Пазарджик, Хасково, Силистра, Велико Търново, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Видин, Перник и Враца. Хората на възраст между 18 и 65 години имаха възможност да се включат в различни спортни събития и да покажат техника и умения по множество спортове, сред които футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса, бадминтон, спортни танци, джудо и много други.

В Севлиево Коледните празненства започнаха още на 10 декември, когато се проведе коледен турнир по волейбол за мъже и жени. За поредна година се проведе и инициативата "Мама, татко и аз играем бадминтон", в която повече от 20 семейства играха бадминтон със съдействието на членовете на клуба по бадминтон в града. Малки и големи показаха, че възрастта е без значение, когато има желание да се спортува.

В Силистра бяха организирани 3 турнира по тенис на маса, по време на които участниците показаха бързина и изобретателност, забавляваха се заедно, докато спортуват.

Баскетбол играха в Пловдив, Търговище, Перник и Видин. В Търговище един срещу друг се изправиха отбори от 4 различни града – Варна, Русе, Разград и Търговище. Европейският политехнически университет пое инициативата за организирането на турнира в Перник, в който освен неговите студенти, участие взеха и възпитаниците на Университета за национално и световно стопанство и Националната спортна академия от столицата.

Във Видин турнирът по баскетбол бе организиран за всички непрофесионалисти от града с желание да спортуват безплатно.

Във Велико Търново, Пловдив, Пазарджик и Враца се проведоха турнири по волейбол. Мероприятията във Велико Търново, Пловдив и Пазарджик бяха организирани за всички граждани, а във Враца надпреварата бе между учители по физическо възпитание, треньори и бивши волейболисти.

Малко преди Коледа за жителите на Габрово бе организиран открит урок по спортни танци с треньорите от СК "Ритмика". Професионалните танцьори показаха на участниците и гостите, че никога не е късно да се научиш да танцуваш.

Освен по баскетбол и волейбол, в Пловдив бе проведен и турнир по футбол. Той бе организиран по инициативата на стъкларския завод "Дружба", като работниците и служителите на предприятието дадоха пример как физическата активност води до по-добра трудова способност.

В Смолян също играха футбол, като в състезанието се включиха повече от 130 души. Те доказаха, че спортът играе изключително важна роля за активния начин на живот.

Инициативите по проекта продължават и през новата 2012 година. Още през първия уикенд в Шумен се проведе турнир по тенис на маса за непрофесионалисти и ветерани от града. Всички участващи показаха завидни умения.

Тенис на маса играха и във Варна на 8 януари, където се състоя турнир за всички любители на този спорт в морската столица.

Жителите на Стара Загора също спортуваха. През уикенда в зала "Берое" се проведе състезание по бадминтон за непрофесионалисти, в който участие взеха всички желаещи да поддържат добра физическа форма и да се забавляват.

Всички спортни инициативи са част от проекта "Никога не е късно за ново начало" на Министерството на физическото възпитание и спорта и целят хората в активна възраст да започнат да спортуват за по-здравословен живот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gangan
13.01.2012 14:36

А в ЦСКА от два месеца не са взимали допинг