Пиърсън: Смятам да разчитам на Тунчев

15:48
Пиърсън: Смятам да разчитам на Тунчев
Александър Тунчев може да се окаже решението за проблемите в защита на Лестър, смята мениджърът на тима Найджъл Пиърсън.

Спецът призна, че вероятно ще му трябват нови играчи през януари, а сочените за негови трансферни цели са нападателят Били Шарп и крилата Камерън Стюарт и Джими Кебе. Неочакваното заминаване на Сол Бамба за Купата на африканските нации и сигурното напускане на Шон Сейнт-Леджър обаче оставя Пиърсън без алтернативи в центъра на защитата.

Завръщането на Тунчев след дълго отсъствие заради травма обаче може да е решението за Лестър. Българинът си партнира с Мат Милс в центъра на защитата при равенството 0:0 с Нотингам Форест за ФА Къп, почти три години след деня, в който започнаха проблемите му с травми.

"От много голям състав, вече сме сериозно изтънели. Хубаво е да виждам, че хора като Тунчев се завръщат и играят толкова добре", сподели мениджърът на "лисиците".

"Той може да добави различно измерение на играта ни през този месец. Много малко варианти имаме за центъра на защитата и ще трябва да преценим тази възможност. Не очаквахме Кот д'Ивоар да повика Сол тази седмица. Но ако погледнем мача с Форест, централните бранители играха добре и Тунч заслужава доста похвали за начина, по който играе", каза още Пиърсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация