Избраха нападател на Бордо за най-слаб във Франция, "любимец" на ЦСКА е втори

18:06
Избраха нападател на Бордо за най-слаб във Франция, "любимец" на ЦСКА е втори
Нападателят на националния отбор на Нигер Муса Маазу бе "удостоен" с приза "Оловна топка", ежегодно връчван от хумористичното списание "Les Cahiers du Football".

Наградата се връчва на най-слабия футболист във френското първенство и е нещо като аналог на "Златните малинки", контрапункт на "Оскарите" във филмовата индустрия. През 2011 г. Маазу игра за Монако и за белгийския Зьолте Варегем.

От списанието подчертават, че африканецът е заслужил приза най-вече заради своите изказвания, попаднали в пресата.

"Аз не се страхувам от играчите на Реал Мадрид или Барселона", самоуверено заяви наскоро играчът. Малко след това от щаба на Зьолте Варегем обявиха, че искат да се отърват от този нападател. Изданието припомня и думите на Маазу за трудностите, които е изпитвал с адаптацията си към игровия стил на Бордо. За жирондинците той игра изключително неуспешно през 2010 г. В допитването сред запалянковците Маазу е получил 27,9 процента от гласовете. Втори се нарежда Андре-Пиер Жиняк от Марсилия (19,7 процента), трети е Модибо Майга от Сошо (14,4 процента). Маазу премина в ЦСКА Москва през 2009 г. от Локерен. Той не успя да се наложи в руския тим и бе преотстъпван последователно на Бордо, Монако и Зьолте Варегем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация