Матеус си търси две заплати от БФС по съдебен път

09:12
Матеус си търси две заплати от БФС по съдебен път
Бившият национален селекционер на България Лотар Матеус има намерение да вземе по съдебен път чрез ФИФА около 60 000 евро от БФС.

Парите са от две неизплатени месечни заплати. Доскорошният селекционер намекна, макар и дипломатично, че е готов да ги търси чрез адвоката си по административен път.

През септември миналата година изпълкомът прекрати договора на германеца, който изтичаше на 30 ноември. Предполагаше се, че Матеус ще се откаже от възнагражденията за октомври и ноември, които на практика не е изработил. Явно обаче начина, по който БФС взе решение за предсрочната раздяла, не се е видял справедлив и приемлив за германеца.

"Останаха неизпълнени ангажименти и нещо липсва", коментира Матеус в интервю пред "Труд". "Въпросът е открит и трябва да бъде приключен. Но това не е моя задача, а работа на адвоката ми".

Матеус в прав текст призна, че не намира за честна и справедлива процедурата, по която бе освободен от националния отбор на България. През август той получил думата на Борислав Михайлов, че договорът му ще бъде удължен. Двамата се споразумяха в Минск покрай злополучния като игра и поведение на футболистите приятелски мач с Беларус (0:1), но след последвалите септемврийски загуби от Англия с 0:3 и Швейцария с 1:3 контрактът му бе предсрочно прекратен.

Германецът даде да се разбере, че държи да бъдат изпълнени поетите ангажименти. В треньорската си кариера той вече се е сблъсквал с проблема с неполучени възнаграждения от Партизан, който класира в Шампионската лига. Изненадващо Големия Лотар сега отново е спряган за поста за този сръбски тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация