Лидер на Лудогорец посочи ЦСКА като фаворит номер 1 за титлата

11:00
Лидер на Лудогорец посочи ЦСКА като фаворит номер 1 за титлата
Представяме на вашето внимание интервю с един от лидерите в състава на Лудогорец, Мирослав Иванов.

- Миро, как оце­няваш есенния дял на първен­ството?

- Представяне­то ни определено беше много добро. Показахме красива игра и мисля, че зас­лужено зимуваме на върха в „А” група. Относно моето представяне смя­там, че от времето, кога­то бях в Левски, поддър­жам високо ниво. Конку­ренцията там беше убий­ствена и трудно можеше да пробиеш. Като цяло съм до­волен от есента. Надявам се през 2012-а да продължа да иг­рая силно. Резултатите, кои­то постигнахме в тима, не се дължат толкова на един чо­век, а са плод на представяне­то на всички.

- Зимуването на върха ли бе­ше първата крачка на Лудого­рец към титлата?

- Рано е да се каже дали е крачка към титлата, но със сигурност е крачка в утвърждаването на Лу­догорец в елита на българския футбол. Дали ще спечелим титлата ще разберем едва през май месец.

- По-слаб ли ще бъде основният ви конкурент ЦСКА, след като се раздели с голямата си звезда Янис Зику?

- Да не забравяме, че ЦСКА си е ЦСКА. Янис Зику беше много класен футбо­лист, но предполагам, че червените ще потърсят негов заместник. Не е сигур­но обаче, че той ще се впише. Дори без Зику те ще останат конкурент номер едно за титлата. Не е толкова важно какво ще стори ЦСКА, а как ще се предс­тавим ние. Левски, Литекс и Черномо­рец също не трябва да се отписват. Бургазлии имат много силен тренъор в лицето на Димитър Димитров-Херо, а пък и играчите им не са лоши. Организа­цията в клуба е на високо ниво не само за България, а и за Европа. Мисля, че на Литекс ще им бъде доста трудно да се върнат в борбата за титлата, но вли­зането им в тройката е възможно. Все пак силите в шампионата са доста из­равнени и всичко може да се стане.

- През есента освен многото силни страни на отбора се видя и една от слабостите - трудно вкарвахте на чужд терен. Защо?

- Няма отбор в света, който да играе еднакво добре и като гост, и като дома­кин. Разбира се, изключвам Барселона. Срещу нас обикновено отборите се при­бират и е много по-трудно, особено ако не вкараме ранен гол. Мисля, че надиграх­ме и ЦСКА, и Литекс навън. Просто имах­ме лош късмет и не спечелихме тези ма­чове. За нас играта винаги е била на пър­во място, а след това резултатите.

- Следиш ли ситуацията в Левски? Отборът ще има нови спонсори...

- Не следя ситуацията толкова отб­лизо. Чета какво се пише по медиите. Чувам се с едно-две момчета. Може би ще имат по-голям бюджет и ще напра­вят силни трансфери. Не знам обаче каква ще бъде тяхната политика. В крайна сметка обаче Левски е име в българския футбол и това трябва да се има предвид. Никой не бива да го под­ценява, защото ще има ядове. Направи­ха по-слаб есенен дял, но като цяло ЦСКА, Левски и Литекс са си грандове в българския футбол. Радвам се, че се на­месихме и ние сред тях. Рано е да се ка­же, че сме разбили хегемонията им след само един полусезон. Щастливи сме, че играем по този начин. Всички отбори трябва да се стремят да показват футбол като нашия. В България обаче е прието да се гонят бързи резултати, а после, като излезе отборът в Европа - излиза едно нищо. Говоря за последните десет години. Като от тях изключим 2005, когато три български тима игра­ха в групите на УЕфА, както и следва­щата, когато Левски влезе в Шампионс­ката лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sam26
03.01.2012 13:36

ей сини вие не коментирайте изобщо щото вие даже в тройката не сте

alexandart
03.01.2012 13:23

Те цска-то ще се борят да останат в 3-ката.
Kакъв фаворит, каква титла .. *lol*

Foxymj
03.01.2012 13:17

С проблемите, които имат ЦСКА и аз не виждам, как ще се класират дори за Лига Европа. Ще видим какви трансфери ще направят, но засега не се вижда светлина в тунела...

gradivnakritika
03.01.2012 11:55

Аз ли бъркам или в интервюто се споменава, че ЦСКА са основен конкурент за титлата, а не фаворит за нея, както е в заглавието? Има разлика.

FaNaTiKa
03.01.2012 10:44

дори в най-смелите си мечти, аз лично като фен на ЦСКА (фен, но не от онези заблудените, които да спорят и да се вживяват и да не виждат какво представлява отбора) .. като такъв аз не виждам отбора не само шампион, но не виждам как ще задържи и второто място, просто защото политиката на отбора е най-жалката за цяла България, а сигурно и в историята на ЦСКА. Тази смяна на Радуканов, когато отбора беше на първо място, тази евентуална продажба на най-добрия играч в българското първенство и на полусезона - Янис Зику, продажбата на Нелсън, ваденето от игра на Платини, за да поиска и той трансфер .. тези продажби и неразбирателства не значат нищо добро, как ще се гонят цели, като се продават най-добрите играчи на отбора ..