Радостин Кишишев: В плановете влизаше една загуба - направихме я

12:44
Радостин Кишишев: В плановете влизаше една загуба - направихме я
Народът е измислил поговорката, че утрото винаги е по-мъдро от вечерта. Следвайки тази мъдрост, "Меридиан Мач" потърси за интервю след загубата от Славия халфа на Литекс Радостин Кишишев. След близо 10 години Тинката направи повторен дебют за ловчанлии, макар той да не бе успешен. С бургазлията разговаряме за завръщането му в родната футболна действителност и за това колко фатална за шампионските амбиции на "оранжевите" може да се окаже загубата от "белите". Според него резултатът не е реален и Литекс не е заслужавал да стартира пролетния дял със загуба.

- Радостине, реална ли бе загубата от Славия?

- Според мен не, но това е положението. Какво да се направи - паднахме. В края на мача имахме отличен шанс да изравним, но за съжаление късметът не бе с нас както в този момент, така и през целия мач.

- Повлия ли съдията на крайния изход от двубоя? От вашия щаб изразиха някои претенции, споделяш ли ги?

- Може и да е повлиял. Имаше дузпа за нас, която можеше да я свири, но хора сме, всеки бърка. И все пак, имаше една-две спорни ситуации, в които съдията трябваше да подходи по-сериозно и отговорно. Трябваше да бъде по-решителен. Дали е сбъркал или не... други хора трябва да му дадат оценка. Дано тя бъде адекватна на показаното от него.

- Какво ви каза Станимир Стоилов след двубоя?

- Нищо не ни каза. Тепърва ще анализираме мача. Бе по-хубаво да се преспи и на трезво да се разсъди и да се види къде сме сбъркали или какво не ни е стигнало.

- След това поражение се смъкнахте на четвърто място. Колко далеч е това от шампионските амбиции на тима?

- Като точки загубата ни отдалечи, но не сме се предали. Амбицирани сме и ще се борим до последно за първото място. Другите отбори също могат да сбъркат. Силите са изравнени. А и нашата цел бе 14 победи. Загубата вече я инкасирахме, остават победите. Поражението от Славия не е фатално. Следващата ни грешна стъпка обаче може да е фатална.

- Какво ще кажеш за играта на основните ви съперници в битката за титлата?

- Всички конкуренти са с равни възможности. За съжаление ние загубихме първия си мач, но както вече споменах, и те има къде и може да сбъркат и също да загубят. Иначе ЦСКА и Левски... въобще не ме интересуват. Левски би Вихрен с късмет.

- На какво отдаваш загубата и ще ви повлияе ли тя най-вече психически?

- Аз смятам, че не направихме толкова слаб мач като игра. Стояхме добре на терена и тотално контролирахме играта. За съжаление нямахме късмет. Резултатът не е реален.

- Наскоро се разразиха сериозни полемики къде Миньор Перник да приеме Литекс в двубой от втория пролетен кръг. Какво е твоето мнение по въпроса?

- Нямам претенции. Важното е да се избере възможно най-добрият терен. Комисията да реши. Все пак аз още съм играч, не съм ръководител.

- Как видя повторния си дебют Радостин Кишишев?

- Не беше много успешен. След 9 години в странство... наистина не бе много добър. Но невинаги може да печелиш. Лично аз се старая всеки мач да се раздавам на сто процента и да подобрявам играта си. Човек винаги има какво да желае от себе си. Вярвам, че можем да вдигнем нивото си.

- А как видя "А" група и какво можеш да кажеш за нивото на футбола у нас след 9 години?

- От това, което видях по телевизията, шампионатът ни не е толкова зле. Футболът е на едно добро ниво. Мачовете са интересни и непредсказуеми. Дано така продължи и занапред.

- А честни ли са?

- Дано да са такива.

- Ще има ли глоби за представянето ви срещу Славия от страна на благодетеля Гриша Ганчев?

- Питайте ръководството.

- Продължавате на полуфиналите за Купата на България след убедителна победа над Несебър с 5:1, а сега...

- До полуфинала има повече от месец, а и жребият още не е теглен. Сега трябва да се концентрираме върху предстоящия двубой с Миньор Перник. Явно срещу Несебър за Купата на България си вкарахме головете и за Славия не останаха.

- Надяваш ли се Станимир Стоилов да те повика за световната квалификация с Ейре в края на март?

- Ако играя добре, защо да не попадна в националния отбор. Не съм се отказал. Ако смятат, че ще съм полезен... тук съм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация