Моуриньо смята \"Олд Трафорд\" за свой дом

10:34
Моуриньо смята \"Олд Трафорд\" за свой дом
Наставникът на италианския шампион Интер Жозе Моуриньо засили спекулациите, че може да наследи сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед, след като разкри, че се "чувства като у дома" на стадиона на английския шампион "Олд Трафорд".

Изказването на Специалния става факт само ден преди мача-реванш между домакините от Манчестър и "нерадзурите" в осминафиналите на Шампионската лига. Португалският специалист е сочен за фаворит за наследник на сър Алекс в Манчестър Юнайтед, когато 67-годишният шотландец реши да сложи края на престоя си в клуба.

Моуриньо заяви пред медиите в Англия: "За първи път дойдох на "Олд Трафорд" през 2004 година с отбора на Порто, така че всичко беше ново за мен. Сега, аз чувствам този стадион като свой дом, тъй като минаха пет години от първия път, в който стъпих тук и съм бил на "Олд Трафорд" вече няколко пъти в мачове от Висшата лига, Купата на Лигата и ФА Къп. Този стадион стана част от моя живот и в този смисъл усещането е малко по-различно, когато се завръщам на него. Дори познавам човека, който коси тревата. Той иска да тренираме на едната страна на терена, тъй като на нея не свети слънцето. Аз познавам човека, той е добър, така че ОК!", каза Моуриньо.

"Да наследя Сър Алекс? След 20 години, може би. Той е силен, държи се, щастлив е и обича работата си. Той продължава да печели, така че дайте му още 20 години тук. Относно мача утре, ние ще се опитаме да спечелим срещу един много, много добър отбор. Ние знаем какво трябва да направим и знаем с какви качества разполагаме. Футболът си е футбол! Никога не знаеш какво ще стане, но ние сме готови за битка и вярваме, че можем да успеем.", каза още Специалния.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mataresse
11.03.2009 19:45

Пжелавам на Интер да си намерят добър тренйор.Щото след мача тази ве4ер ще имат нужда от нов *joking*