ФИФА отне 36 точки на Сион заради нелегалните трансфери

14:47
ФИФА отне 36 точки на Сион заради нелегалните трансфери
Швейцарският ФК Сион бе наказан с отнемане на 36 точки от актива си в местната лига, след като пусна в игра купените си през лятото играчи, въпреки трансферната забрана от ФИФА.

Швейцарската футболна асоциация заяви, че е действала с наказанието, предвид заплахата от санкция на международния футбол на Швейцария, дошла от ФИФА. Световната централа заплаши да извади швейцарските клубове и националния тим от международни турнири, ако не бъде наказан Сион.

ФИФА наложи трансферно ембарго на клуба заради неправилен трансфер, който те направиха през 2008 година. Сион обаче взе шестима нови футболисти през лятото и бе наказан за 12 мача, в които поне един от шестимата е бил на терена. Сион пада от третото чак на последното място в шампионата с -5 точки. Тимът отнесе случая към швейцарски граждански съд и към Спортния арбитражен съд в Лозана. Последният отсъди в полза на наказанието на ФИФА и на това, че Сион няма право да бъде върнат в Лига Европа, откъдето бе изваден именно заради пускането на "забранените" играчи.

Сион заявиха, че са повдигнали и криминални обвинения в съд в Цюрих срещу членовете на Изпълнителния комитет на ФИФА, откъдето дойде и забраната им за трансфери.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa2
30.12.2011 17:29

Нека, нека, такива измами трябва да се наказват!

GarethBale3
30.12.2011 15:20

Много лошо за този отбор, защото много добре се движи в класирането, а сега...........