Зику вече в Корея, но и с нова оферта

11:42
Зику вече в Корея, но и с нова оферта
Янис Зику е в Корея и вече минава медицински тестове в Поханг Стийлърс, но може и да не премине в този клуб. В последния момент конкурент се е обадил с нова оферта при значително по-добри финансови условия. Най-вероятно става въпрос за Улсан, който отстрани Поханг в полуфиналните плейофи на корейското първенство, информира "Труд".

Зику ще поиска "ден за размисъл", за да реши към кой корейски тим да се обърне. ЦСКА със сигурност ще предпочете по-добрите условия за продажба, които ще са около $1,5 млн. Но от друга страна, интересът на Поханг датира отдавна и е потвърден с официално писмо.

Румънският голмайстор е заявил пред ръководството на ЦСКА, че желае най-доброто и за себе си, и за "червените". Не е имал претенции в коя държава и в кой отбор ще бъде продаден. На практика вече няма шанс Зику да остане в България и след Нова година. В Корея нападателят ще подпише 5-годишен договор, за който заплатата му ще е около $ 6 млн.

С ЦСКА със сигурност ще се раздели и Мишел Платини. Но засега не може да му се намери клуб. Ако "по бразилски" съименникът на президента на УЕФА не е на първата тренировка на 9 януари, ще му бъдат спрени правата.

ЦСКА избира между 2 бази за зимната си подготовка в Гърция - Александруполис и Ксанти. Най-важното условие на "червените" е добрият терен. Втората част от подготовката в Анталия е уточнена като дати - от 3 до 17 февруари. ЦСКА ще пътува с чартър до турския курорт, вероятно със Славия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация