Валентин Михов стана кръстник на националите от "Отбор на надеждата"

15:17
Валентин Михов стана кръстник на националите от "Отбор на надеждата"
Бившият президент на БФС по време на незабравимия мач срещу Франция на "Парк де Пренс" преди 18 години Валентин Михов стана кръстник на българския национален отбор по футбол за бездомни, който от тази събота официално ще носи името "Отбор на надеждата".

"Надявам се това духовно свързване между мен и участниците в проекта Homeless World Cup Bulgaria да донесе късмет на представителния тим на страната ни по време на Мондиала за бездомни хора в Мексико през октомври догодина", заяви Михов след края на свещенодействието, което беше отслужено от отец Иван от с. Нови хан в новата спортна зала в столичния квартал Челопечене. Тържествената церемония бе част от коледния турнир на "Отбор на надеждата", в който се включиха младежи в неравностойно социално–икономическо положение от София, Пловдив и Варна.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на столичния район "Кремиковци" Ивайло Панев, заместник-председателят на религиозната общност на евреите в България Роберт Джераси, помощник-треньорът на националния отбор Радослав Здравков, Борис Станков от международния отдел на БФС и много други. Седемдесетте участници в състезанието получиха от организатора на проекта Sports Management Bulgaria нови обувки, производителят на спортна екипировка MISHO им предостави безвъзмездно фланелки и гащета, а генералният спонсор на инициативата GLOBUL подари на всеки от младежите яке, блуза, шал, шапка, ръкавици и раница. Директорът "Корпоративна политика" на мобилния оператор Ясен Гуев връчи лично подаръка на националния селекционер на "Отбор на надеждата" Методи Здравков. Пицарии "Виктория" отново осигуриха пици и напитки за всички участници в състезанието, а "Юнион-Ивкони" и БФС се погрижиха за транспорта на младежите от провинцията до залата в кв. Челопечене и обратно.

В рамките на турнира се изиграха 6 срещи, като едната от тях бе с демонстративен характер и в нея взе участие сборен отбор на най-добрите фрийстайл футболисти в София. За първи път от началото на проекта Homeless World Cup Bulgaria столичен тим успя да спечели точка срещу колегите си от Пловдив по време на състезанието в събота. Отборът, съставен от младежи от общинските центрове за временно настаняване "Св. София" и "Св. Димитър", завърши 0:0 срещу представители на аматьорския футболен клуб "Жътвари", съставен от играчи от пловдивските квартали "Столипиново" и "Изгрев".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация