Борусия разби Фрайбург, ще зимува на три точки зад Байерн

18:31
Борусия разби Фрайбург, ще зимува на три точки зад Байерн
Борусия Дортмунд се доближи на три точки до лидера в класирането Байерн Мюнхен след победа над Фрайбург като гост с 4:1 в последен мач от есенния полусезон на Бундеслигата.

Полският нападател на шампионите Роберт Левандовски направи поредния си силен мач и отбеляза две попадения. Вратата на Бауман поразиха още Илкай Гюндоган и Кевин Гроскройц. За домакините от Фрайбург почетен гол вкара Розентал.

Изненадата днес се получи на "Бай Арена", където Байер Леверкузен падна с 0:3 от опашкаря Нюрнберг. Дидави, Хелегер и Пекхарт попариха надеждите на Михаел Балак и компания, като по този начин оставиха тима от Леверкузен на сериозна дистанция от първите отбори в класирането.

Хамбургер също се издъни днес. Бившият тим на Йордан Лечков направи 1:1 у дома с Аугсбург, а Волфсбург спечели вкъщи с 1:0 над Щутгарт. Хофенхайм пък подели точките с гостуващия отбор на Херта след 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dimitar_ue
19.12.2011 22:39

Дортмунд са страхотен отбор, но лошото е че, само в Германия ! Дано следващите години имат късмет и в ШЛ

svilen_tomov
17.12.2011 21:23

"В Германия има ли зимна пауза?" . Ти футбол от една година ли следиш??
Браво на Дортмунд, смазаха Фрайбург, ако бяха смачкали и К'лаутерн класацията щеше да е друга. Но, няма значение, важното е, че бихме "кожените гащи в Мюнхен и гадните миньори вкъщи. Четири победи да имаме в сезона и те да са в Гелзенкирхен и Мюнхен пак ще сме доволни.

svilen_tomov
05.01.2012 10:01

"Плодовете на труда си" ......това го оставям без коментар. Сигурно Нойер, Гомез, Рибери, Робен и не ви знам другите циреи са ви от школата? Всяка година вие се борите да направите нещо в евротурнирите? А когато Мьонхенгладбах, Хамбургер, Магдебург, Айнтрахт Франкфурт и т.н. и т.н. Да не говорим, че Дортмунд са първия немски отбор печелил отличие в Европа и по-точно КНК през '66 срещу Селтик. Сигурно и идея си нямаш, че Магдебург са играли финал срещу Милан и са го спечелили. Недей ми говори колко са велики Байрян Мюнхен, защото пак ще ти кажа, че в Германия никой не ги обича освен в тяхната смрадлива провинция....

8510
23.12.2011 21:35

Точно така,погледни и ми кажи че греша,колко още да се печели за да се знае че има един отбор с класи над останалите. 1 Байерн Мюнхен 22 2 Б. Мьонхенгладбах 5 3 Вердер Бремен 4 4 Борусия Дортмунд 3 Хамбург 3 Щутгарт 3 7 Кайзерслаутерн 2 Кьолн 2 9 Айнтрахт Брауншвайг 1 1860 Мюнхен 1 Нюрнберг 1 Волфсбург 1

8510
23.12.2011 21:27

И също да ти кажа че нито Робен нито рибери са купени от бундеслигата,и доста от титулярите са от школата и не само те..А и дори да не купувахме класните играчи от бундеслигата друг отбор щеше да ги купи.както това направи реал със Шахин.Защо тотнъм можа да си задържи класните играчи а вие не,значи вината е ваша а не на Байерн.

8510
23.12.2011 21:19

Това че промениха името на турнира не значи че е станал по-класен.Пак с тази купа ще си останете,вие дори за Шл не можехте да се класирате кво ми ревеш.Видяхме ви какво направихте срещу слаби отборчета и как се надупихте на Марсилия.По-добре не пиши повече коментари ами си виж вашата и историята на Байерн.Всяка година ние сме отбора който се мъчи да направи нещо в евротурнирите.А относно коментара ти че сме купували класните играчи,еми имаме пари мой човек и много фенове по целия свят които ни подкрепят.Ние не сме Челси или Сити,не се бъркай,всичко това баварците са постигнали с много труд,за да може сега да берат плодовете на труда си.

svilen_tomov
20.12.2011 12:44

"Псевдо-шампиони" ??!! Ти май отгоре отгоре си запознат с немската бундеслига и немския футбол. Първо не си запознат с това, че цяла Германия е пропищяла от Байрян Мюнхен и техните "начини" за спечелване на титлата отмъквайки сносните играчи от другите отбори. Второ да кажеш на Дортмунд, че са случайни шампиони, значи по същата логика и Кьолн, и Фортуна Дюселдорф и Мьонхенгладбах са случайни шампиони и никога не са имали кадърни играчи. И как Байрян ще отсрамват немските отбори, като именно Дортмунд спечелиха първи Шампионската Лига и "отсрамиха" немския футбол. Айде попрочети малко книжки и тогава приказвай.... И да имаме две кошмарни загуби от 12:0 и 11:1, за да не ми тръгнеш с това.....

manutd_forlife
18.12.2011 09:43

а да пускате ги, добре *lol**lol*

8510
18.12.2011 03:34

Вие само това и ще имате,байерн пак ще отсрамва германските отбори.Жалко за подобни псевдо шампиони,видяхме ги и останалите Волфсбург,Бремен,Щутгарт.Добре че баварците пускат някой др. да стане шампион че да е интересно.

elkageo
17.12.2011 18:37

само в Англия няма навсякъде има поне близо месец Италия Испания Германия

rooney_fen_256
17.12.2011 18:40

Да, те САФ, Венгер и много други треньори, нееднократно са се оплаквали от това, но какво да се прави, цялата власт е в ФА.