БНТ е първият шампион на Каменица ФЕНкупа за журналисти

17:46
БНТ е първият шампион на Каменица ФЕНкупа за журналисти
Първото издание на "Каменица ФЕНкупа за журналисти" излъчи своя шампион – златните медали бяха спечелени от отбора на БНТ, който победи във финала съперниците си от ТВ7 с 2:1.

Двата отбора предложиха страхотно зрелище на публиката в зала "Христо Ботев" още от първата минута на мача. Макар инициативата да беше в отбора на ТВ7, в средата на първото полувреме нападателят на БНТ Николай Костадинов откри резултата. През втората част футболистите на ТВ7 отново имаха надмощие, но пропуснаха няколко отлични положения, а и вратарят на БНТ Борислав Теодосиев отрази с вещина няколко силни удара. Повратната точка в мача бе в средата второто полувреме, когато голмайсторът на отбора Николай Арсов получи жълт картон и остави тима си с човек по-малко за 2 минути. В следващата атака Костадинов удвои за БНТ, а силите на ТВ7 стигнаха само до почетно попадение, дело на Мартин Томанов.

Не само финалът, но и всички дербита от "Каменица ФЕНкупа за журналисти 2011", част от най-големия аматьорски футболен турнир на България, предложиха много вълнуващи моменти на "звездите от редакцията" и техните фенове. За четирите дни на медийната надпревара журналистите отбелязаха общо 178 гола, а специално за старта на "Каменица ФЕНкупа за журналисти 2011" се изигра и първият международен мач в историята на турнира между аматьорските шампиони на Хърватия и България – "Коноба "Портич" (Бакарац) и "Дунав 2010" (Русе). За жалост на българските фенове, хърватският шампион на "Ожуйско Къп" победи българския първенец на Каменица ФЕНкупа 2011 с 3:1.

С отлични изяви впечатлиха не само шампионите на България и Хърватия, но и "звездите от редакцията". За "Най-атрактивен играч" бе определен Митко Лишев от Гонг, а "Най-добър вратар" стана стражът на 24 часа Владимир Стоянов. Голмайсторският приз получиха двама играчи от финалистите – Илиян Арсов (ТВ7) и Кристиян Димитров (БНТ), които отбелязаха по 9 попадения в шестте мача на своите тимове. Индивидуалните призове бяха връчени от Кирил Глушков, мениджър събития в "Каменица" АД и техническия координатор Анатоли Илиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация