Мораеш пред ФИФА: Искат ме от Испания и Италия

17:21
Мораеш пред ФИФА: Искат ме от Испания и Италия
"Искат ме отбори от Испания и Италия. Поне до края на сезона обаче оставам в ЦСКА", обяви нападателят на "армейците" Жуниор Мораеш в интервю за официалния сайт на ФИФА.

Бразилецът за пореден път заяви, че е приятел с конкурента си в атака Янис Зику и друг нападател на "червените" - Мишел Платини. Именно съвпадението в имената на румънеца и бившия играч на Черноморец с две бразилски легенди е причина за доста шеги, разкрива Мораес.

"Доста се смеем с този майтап. Когато говоря за ЦСКА, споменавам съотборниците си. После казвам каква е истината", сподели 24-годишният таран.

Тези шеги надали се харесват на българските защитници - Зику, Платини и Мораес вкараха 22 от 32-ата гола на тима си през есенния полусезон в "А" група. Първият отбор на Мораес в Европа след началото в Бразилия е Глория Бистрица, където вкара 20 гола в 33 мача и бе избран за най-добър нападател в Румъния за миналата година. Това продиктува трансфер в Металург Донецк, но след спор с клуба той акостира в ЦСКА от България, където е доста по-топло от Украйна.

"Не знаех много за страната, но това, което ме спечели е плама на публиката. Първите няколко мача бях резерва и можех да наблюдавам. За Суперкупата направиха страхотно шоу. Идвам от Бразилия и съм свикнал с горещата публика. Но тук във всеки мач феновете ни подкрепят през всичките 90 минути. Бразилия е футболна страна и на дербитата има взривоопасна атмосфера. Но бих казал, че българските фенове са по-фанатични!", изненадан е Мораеш.

В ЦСКА има още един бразилец - Адемар. А от първите 12 голмайстори в шампионата ни, четирима са от Бразилия.

"Мишел и Адемар са повече от съотборници. Станахме много добри приятели. Често излизаме на вечеря или обяд. Опитваме типичните бразилски ястия", продължи нападателят, който е от футболно семейство.

Брат му Бруно играе в Униао Лейриа, но се е състезавал и за Порто. Бащата на двамата пък е известният Алуйзио Гереро, който игра в Сантос и Фламенго през 70-те и 80-те. Баща и син си говорят почти всеки ден по телефона, а и фамилията често се събира в Бразилия, стига да има време. Въпросът е докога Мораеш ще остане в ЦСКА. Той разкрива, че ЦСКА са му съобщили за интерес към него от няколко чуждестранни отбора.

"Кой не мечтае да играе в Италия или Испания. Очевидно отбори и от двете страни са заинтересовани. Не крия, че бих искал да играя в едно от двете първенства, но поне до края на сезона оставам тук. Чувствам се добре и искам да спечеля титлата", каза още "кариоката".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bobotir
16.12.2011 01:20

Сегунда ама отбор от тая сегунда ако ни хване по малко от 3 няма да ни сложи бъдете сигурни .... Наи- много Лудогорец да напраи изключение *sad*

BASTARD
15.12.2011 22:58

агагага жалките фенове на Уефски хахахха тоя много ще ви дере