ПСЖ пречупи "баските", но изхвърча от Лига Европа (видео)

21:56
ПСЖ пречупи "баските", но изхвърча от Лига Европа (видео)
Пари Сент Жермен победи Атлетик Билбао с 4:2 у дома в последен мач от груповата фаза на Лига Европа, но въпреки това отпадна от турнира.

Напред заедно с испанския тим продължава Залцбург, който спечели визитата си на Слован Братислава с 3:2 и заради по-добрия си баланс срещу парижани ще играе във фазата на елиминациите.

Френският гранд започна разсеяно двубоя и позволи на "баските" да открият резултата още в 3-а минута. След центриране от корнер, Ауртенете засече с глава на близката греда за 0:1. "Принцовете" продължиха да допускат грешки в защита и позволиха на гостите да създадат 2-3 опасни положения, които обаче не доведоха до втори гол. В 21-а обаче, след подаване от фаул, топката бе свалена към Пасторе, който отблизо изравни. До края на първата част ПСЖ бяха пълни господари на терена и в 41-а минута Бомер с глава направи обрата пълен – 2:1 за "принцовете" на почивката.

Атлетико Билбао не бяха отписали мача и в 56-а минута Лопес със страхотен далечен шут изравни. "Баските" бяха по-добрият отбор и създадоха по-чистите положения. В 83-а минута обаче ПСЖ получи дузпа за игра с ръка на противников футболист. Нене се нагърби с изпълнението, но пропусна. Секунди по-късно Перес от гостите си вкара автогол и французите отново поведоха. Две преди края на редовното време "принцовете" спечелиха втора дузпа. Този път изпълнителят бе Хоаро, който оформи крайното 4:2.



Лацио победи Спортинг Лисабон с 2:0 на "Олимпико" и си осигури място във фазата на елиминациите.

Българският нападател на гостите от Португалия Валери Божинов започна титуляр за своя тим.

Козак с глава изведе "орлите" напред в 42-а минута след удар с глава. В 55-а Скули затвърди успеха на своите.

В другия двубой от групата Цюрих победи Васлуй с 2:0 у дома.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

potrebitel79
14.12.2011 22:29

Мен ме изненада резултата м/у Динамо Киев и Макаби Тел Авив, но после видях, че Динамо са играли почти цялото 2-ро полувреме с 9 човека...

kolio_vg
14.12.2011 22:43

ПСЖ отпаднаха тактически от този турнир,искат да се съсредоточат в Лига 1,защото имат огромен шанс да станат шампион,пук и ще го гонят класиране в ШЛ

renjaraa
14.12.2011 22:15

Къде се играят тези комбинации някой може ли да обясни *smile*

kuramiian
14.12.2011 22:12

кой му дреме за псж? важното е че лацио продължава и респект за феърплея на цюрих *smile*

Sasiro
14.12.2011 22:04

много яки мачове се получиха доволен съм от тия от 20 ч