Крило на ЦСКА отива в Металург Донецк

09:47
Крило на ЦСКА отива в Металург Донецк
Металург Донецк е на път да привлече кри­лото на ЦСКА Грегъри Нелсьн. Миналия петък украинците са поискали от червените да им дадат цена за холандеца. Отговорът на армейците бил 650 000 ев­ро. От Металург обаче имат готовност да платят 500 000 и почти сигурно ЦСКА ще склонят на сделка за тази сума, съобщава "Тема Спорт".

Клубът от До­нецк е готов да дава и 20 000 евро чиста заплата на холандеца, което е точно два пъти повече от месечно­то му възнаграждение на "Ар­мията". Освен това в Украй­на крилото ще играе за мно­го по-високи премии. В Мета­лург бонусите при победи са 4-5 пъти над тези в ЦСКА. Така само за един сезон Нелсьн ще може да си докара приход от поне 300 000 евро.

Ако се стигне до договор, той ще е за 3 години. По сделката преговаря ме­ниджърът Лъчезар Танев, който преди 3 години и поло­вина посредничи за трансфера на Велизар Димитров от ЦСКА в Металург Донецк.

Грегъри имаше желание да се завърне в родината си Хо­ландия, но от една страна, няма местен клуб, който да плати за него повече от 250 000 евро на ЦСКА, а от дру­га, максималната заплата, която той може да получи в страната си е, 8000 евро. Поне това сочат сондажи­те, които е провел личният му мениджър.

Очаква се до края на годи­ната армейците и Металург Донецк да подпишат дого­вор за покупко-продажбата на футболиста.

Червените ще направят всичко възможно да трансферират и Мишел Платини, чие­то желание е да напусне клу­ба, защото не иска да рабо­ти със Симонович и не е съг­ласен със смяната на Милен Радуканов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация