Лаптопи и проектори получиха всички инструктори у нас

15:06
Лаптопи и проектори получиха всички инструктори у нас
Лаптопи и мултимедийни проектори получиха всички областни инструктори у нас по време на семинар в Сливен. Те бяха закупени с парите, които УЕФА превежда на БФС по договора за конвенцията за футболното съдийство.

В рамките на три дни 28-те инструктори имаха възможност да се запознаят с най-новите методики за обучение на съдиите. Организацията на семинара беше оценена високо от специалните гости Йорн Ларсен (Дания) и Ейдриън Каса (Малта).

Ларсен, който беше координатор за България по договора за конвенцията на УЕФА, получи официална благодарност от председателя на Съдийската комисия на БФС Костадин Костадинов за оказаната помощ и съдействие при подписване на договора. Ларсен вече не е наш гост, а наш приятел, така Костадинов се обърна към датчанина. Ейдриън Каса е мениджър на съдиите в Малта – позиция, която у нас все още не е открита.Той останал толкова впечатлен от условията в Сливен, че помолил да дойде на някои от следващите семинари у нас заедно с техни инструктори и съдии. Освен това изявил желание да организира летния семинар на малтийските съдии в града под Сините камъни.

"Видях много интересни неща през тези три дни. Със сигурност ще използвам нещо и в нашите семинари", признал Каса пред главния методист на Съдийската комисия на БФС Детелин Баялцалиев. Всички участници в семинара представили подготвени от тях презентации, които били на високо ниво. Имало и практически упражнения на терен, в който се включили и млади съдии от Сливен, както и местни футболисти. Инструкторите се справили много добре със зададените теми: придвижване и местозаставане, взаимодействие при масова конфронтация, контрол на свободния удар, взаимодейсвие между съдиите при нарушения около наказателното поле.

"Видях голям напредък и много ентусиазъм. Вървите по правилен път", заявил Ларсен преди да си тръгне. Той присъства и на първия семинар за инструктори у нас преди година.

Най-много поздравления и благодарности получи Детелин Баялцалиев, който е главния "виновник" за отличната организация и провеждане на семинара. За месец юни е планиран следващия семинар за инструктори, на който ще продължи обучението за работа със съдиите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация