Извадиха Бойко Борисов от "Футболист на годината"

08:24
Извадиха Бойко Борисов от "Футболист на годината"
Седмица след като заяви, че "си е футболист на годината" и само няколко часа, след като гласуването на феновете го посочи окончателно за такъв, премиерът Борисов се отказа от наградата на запалянковците чрез отворено писмо до феновете и всички спортни журналисти. Аргументът му - гласуването било протестен вот срещу тежкото състояние на футбола.

Премиерът благодари за номинацията, но според него вотът на публиката е сигнал, че българският футбол се нуждае от реформи и нова политика. Премиерът предлага на организаторите на анкетата "Футболист на годината" да обявят тазгодишното гласуване за "нулево" или призът да бъде връчен на избрания за "най-добър млад футболист".

Организаторите на анкетата съобщиха пред bTV, че вадят Борисов от класацията, на негово място в състезанието влиза 21-ия класиран от феновете - това е Михаил Александров от Лудогорец.

"Той не прави голяма разлика между анкетата на публиката и на журналистите, анкетата не може да бъде нулева, защото току що започна. Ние се съобразяваме с неговото лично желание да не участва и го вадим от 20-ицата. Единственото нещо, което е малко повече от изненада е че той взе решение да не участва в тази анкета, след като беше завършила", обяви Радослав Янкулов.

Анкетата "Футболист на годината" съществува от 51 години. В нея феновете номинират 20 футболисти, а близо 200 спортни журналисти в следващите десетина дни трябва да изберат от тях окончателния победител.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitako68
06.12.2011 10:51

7 год. резерва и да си 7 г. футболист на годината,е за това е този протестен вот,не е за бг. футбола а против простите журналисти които дори да спре с футбола бербатов ,пак ще го изберат за футболист номер 1 на българия; смешна работа;*cards**confused**evil*

buftarafta
06.12.2011 09:48

Нито за футболист става нито за примиер...

des7royer
06.12.2011 11:01

ПрЕЕЕЕЕЕЕмиер бе, хора не прИмиер...

madmaxxxx
06.12.2011 10:58

ПрИмиер наистина муахаххахааххаха

ronaldo956
06.12.2011 10:51

Прав си, който и да отиде в Бистрица ще ги дупчи !А за премиер само магистрали прави вместо да направи нещо съвестно !!!!!!!!!!!