Над милион и половина лева влизат в касата на Литекс от Том

08:43
Над милион и половина лева влизат в касата на Литекс от Том
От ръководството на Литекс очакват да приберат 800 хиляди евро за звездата си Том. Както е известно бразилецът е почти договорен за трансфер в елитен турски клуб, като най-вероятно става дума за Истанбул ББ.

Остава да се доуточни само срокът на договора с клуба от мегаполиса край Босфора. Той ще бъде най-малко за две години.

Том дойде в Литекс през 2007 година и най-вероятно ще запише последните си минути за клуба в срещата с Калиакра от 1/8 финала за Купата на България днес.

Ако трансферът на Том стане факт, Литекс ще затвърди отличните си позиции на турския пазар в последните години. От 2008 година насам "оранжевите" изтъргуваха четирима свои футболисти в южната ни съседка. Това са Джамал Берберович, Емил Ангелов, Ивелин Попов и Дока Мадурейра. Последните двама са неизменни титуляра в Газиантепспор и Истанбул ББ. Особено добре се развива кариерата на Дока, който в момента не само е голмайстор на отбора си, но минава и за един от най-класните чужденци в турското първенство. Попов пък блестеше през миналия сезон, когато помогна на тима си да се класира за Лига Европа. В настоящето първенство обаче тимът му не върви добре и се намира близо до местата за изпадане.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bellar
03.12.2011 22:36

Thank you Tom, you were very good and important player for Litex

Notlike
03.12.2011 11:50

Добра политика води Литекс, няма спор! Отборът купува евтини чужденци, прави ги играчи, развива академия и се поддържа, продавайки в Турция чужденците. Така в касите на тима влизат пари за развитието на младите таланти, които отиват на запад. Браво! Не съм фен на отбора, но това е добра политика. Експлоатираш чужди играчи за сметка на добро развитие за родните таланти.

lunatik
03.12.2011 18:18

Така,си е.*thumb_up**thumb_up**thumb_up*