Пенев: Янчев остава, чакаме Шеридън

17:57
Пенев: Янчев остава, чакаме Шеридън
Капитанът Тодор Янчев остава в ЦСКА, а шанс през пролетта ще получи и Килиън Шеридън, разкри треньорът на "армейците" Димитър Пенев.

Пената говори пред медиите за предстоящия двубой от Купата на България срещу Спартак Плевен, с който ще бъде сложен край на официалните мачове на ЦСКА през 2011 година.

"Поредният кръг от Купата на България. В тези турнири е един мач, трябва сериозност от състезателите и треньорите. Ако искаме да победим леко, трябва от днес играчите да мислят за срещата, нищо че Спартак са в друга група. Имаме записи, играят техничен футбол, млади са, неслучайно са в тройката в тяхната група. Един сериозен мач ни чака, независимо, че са в по-долна група. От наша страна отсъстват двама футболисти. Зику, който замина за лични преговори. Ръководството трябва да знае окончателно дали ще се разделяме с него. Другият е Мораес. Тях ще ги заместят резервите. Имаме 18 футболисти. Трябва да победим Спартак и да видим на жребия дали някой от водещите отбори ще ни се падне. Футболистите ни не са унили и трябва да се представят подобаващо на качествата си. Отиваме спокойни", сподели Пенев.

Той подкрепи капитана си Тодор Янчев, който е гласен за напускане от някои български медии.

"Много бързо прескачаме, нека мине мача, има почивка. Не съм поставял въпрос пред ръководството за Тодор Янчев. Той е един прекрасен футболист. Не мисля, че грешката му е фатална. Още ще бъде наш състезател", продължи Пената.

Относно селекцията и плановете на отбора, Пенев заяви: "От 5-и нататък ще говорим за селекция. От 7-и до 15-и ще бъдем всеки ден на тренировка плюс две контрол. Първата е със Спортист Своге, втората ще бъде между наши момчета от Академик, старша възраст и някои нови състезатели, които аз не ги знам. В понеделник ще има яснота, предложения от мениджъри. За трансфери на играчи на Черноморец Бургас не сме коментирали", каза още опитният спец.
Той добави, че отборът ще привлече нов кондиционен треньор и вече се водят преговори с няколко такива за поста. Играещите под наем Томи Костадинов и Килиън Шеридън също са поканени за тренировките на "армейците", разкри още Пенев.

"Томи Костадинов е поканен на тренировките и контролите ни. Друг е въпросът той дали желае. Предполагам не е забравил ЦСКА, трябва да се яви. Шеридън го очаквам, той е все още наш състезател. ЦСКА им трябват добри мачове, спокойствие. Винаги след Нова година имаме нови футболисти, с някои ще се разделим, след седми до 15 ще се разбере. Ще му дадем шанс, ако не намерим през този етап някой добър, но смятам, че и той в отделни мачове показваше, че е добър център нападател. За Райс Мболи проблем ще е разговорите с Криля Советов. Неговото желание е 50/50 за оставане. Всички ще зависи от разговорите за оставането му. Смятам, че повечето клони към оставане", продължи в характерния си стил специалистът.

Той похвали и премиера Бойко Борисов, който разкри, че е намерил спонсор и за "червените", след като уреди такъв за Левски. "Дай боже Борисов да се реваншира, защото акциите на левскарите се вдигнаха, с точки не са ни изравнили. Нека ние изравним по бизнес", каза още специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари