Юноша на Берое стана национал

14:11
Юноша на Берое стана национал
Капитанът на юношите младша възраст на Берое, състезаващи се в Елитната група до 17 години - Венцислав Иванов, получи повиквателна за лагер сбора на националния отбор от 6 до 10 декември в Правец.

Националният селекционер в тази възрастова група Александър Димитров събира избранниците си на 6 декември от 10:30 часа пред Националният стадион "Васил Левски". Това е първа повиквателна за талантливия юноша на Берое. Венцислав Иванов е роден на 7 септември 1995 година в Стара Загора. Висок е 170 см. и тежи 61 кг. На 8-годишна възраст постъпва в ДЮШ на Берое. Първи треньор му е Борис Станоев, след което тренира под ръководството на Кольо Христов, Тодор Станев, Сидер Димитров и отново Тодор Станев. От 2004 година е капитан на родените през 1995-та година.

През 2006 година e избран за "Най-добър футболист" на ДЮШ на Берое. Година по-късно е носител на приза "Най-добър полузащитник" на петия международен турнир по футбол "Нептун" в Приморско. През 2010-та печели отличие за "Най-добър нападател" от турнир в Гурково за деца родени през 1994-та. През този сезон е изиграл 13 мача за Берое в Елитната юношеска група до 17 години. В тях е реализирал 9 попадения и направил 5 асистенции. Добрите му изяви с фланелката на Берое през този сезон му носят първа повиквателна за националния тим. Националният отбор на България до 17 години попадна в група 4 на Елитния квалификационен кръг за място на Европейското първенство по футбол за юноши. Съперници на националите родени през 1995 година са връстниците им от Германия, Португалия и Турция. Мачовете ще се играят от 20 до 25 март 2012 година в Германия. За европейските финали в тази възраст се класира само победителят в групата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация