Ботев вкара четири на Димитровград

17:17
Ботев вкара четири на Димитровград
Ботев Пловдив победи с 4:1 Димитровград 1947 в контролна среща, играна на стадион "Христо Ботев".

Два гола за "канарчетата" отбеляза Наско Курдов, а по един добавиха Костадин Гаджалов и Данчо Христов. Милен Радуканов пусна всички здрави полеви футболисти да играят по едно полувреме, като пълни 90 минути записаха само Никола Домакинов и Курдов. От състава на Ботев двубоя пропуснаха играещият помощник-треньор Светослав Петров и настиналият Петър Атанасов.

Първата опасност за вратата на гостите бе в 12-та минута. Рахов проби на скорост през защитата, но стреля встрани от вратата. В 17-та Аргиров центрира отдясно и Гаджалов с глава откри резултата. Малко по-късно Неделев можеше да удвои, но ударът му от въздуха мина над вратата. С първата си опасна атака към вратата на Ботев гостите успяха да изравнят, след като Николов засече центриране отляво и с глава вкара за 1:1 в 23-ата минута.

Данчо Христов бързо върна аванса на "жълто-черните". В 26-та минута Ивайло Димитров проби отляво и подаде на Курдов, който продължи топката към Христов и той опъна мрежата за 2:1. Последва силен шут на Неделев, отново спасен от вратаря. В 35-та минута Аргиров записа втора асистенция в мача, а Курдов с глава покачи на 3:1. Ботев можеше да вкара и четвърти гол преди почивката, но Христов стреля в тялото на вратаря след двойно подаване с Наско Курдов.

2 минути след началото на втората част нападателят се разписа за втори път след асистенция на партньора му в атака Мартин Стефанов. Това се оказа и последното попадение в срещата, въпреки че на няколко пъти "канарчетата" можеха да отбележат. Най-близо до това бяха Владо Байрев и Ирфан Юсеинов, чиито удари обаче не намериха целта. Четвърт час преди края контузия в глезена получи Мартин Стефанов, което наложи неговата смяна с Ангел Рахов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация