Гонзо: Показахме мъжество за победа

10:40
Гонзо: Показахме мъжество за победа
Нападателят на Левски Георги Иванов отново поведе отбора към победата. Този път жертва на Гонзо беше Вихрен. Таранът се реабилитира за пропуска си от дузпа в първия кръг на първенството в Сандански с гол и асистенция, които пратиха Левски на полуфинал за Купата на България. Георги Иванов се съгласи да отговори на въпросите на "Меридиан Мач" минута след като съотборникът му Христо Йовов го обяви за "велик". Ето какво каза Гонзо:

- Гонзо, Христо Йовов току-що каза, че ти си велик....

- (Кратко мълчание). Благодаря му за думите и за добрата оценка. Няма какво повече да кажа относно това. Знаете, че с Ицо сме приятели.

- Би трябвало да си доволен от мача, след като победихте, а ти вкара гол и направи асистенция. Оправдаха ли ти се очакванията като за първи мач след зимната пауза?

- Честно казано, мачът не беше толкова лесен, колкото изглеждаше. Също така теренът беше доста мек, което ни създаваше известни трудности. Слава Богу, двата гола, които отбелязахме, ни дадоха необходимото спокойствие и мисля, че се представихме добре.

- Все пак очакваше ли, че Вихрен ще се предадат толкова бързо?

- В крайна сметка всеки отбор играе така, както му позволи противникът. Така че Вихрен играха толкова, колкото им позволихме.

- В отделни моменти личеше малко нервност в отбора. На какво се дължи това?

- Напълно нормално е при такива мачове да има известно напрежение у футболистите и да демонстрират лека нервност. Зарядът и залогът в тези мачове са твърде големи и тъй като и двата отбора искат да продължат напред, е напълно нормално да се получават по-тежки сблъсъци. Не трябва да забравяме, че футболът е мъжка игра и е похвално, че нашият отбор показа мъжество и победи.

- В неделя отново се изправяте срещу Вихрен за първенството. Очакваш ли техният отбор да покаже друго лице тогава и да ви изненада, както през есента?

- Левски играе мач за мач, така че не мога да кажа отсега как ще изглежда Вихрен в неделя, но ние имаме цели, които следваме, и мисля, че ще постигнем отново победа. За нас всеки мач е важен и е на живот и смърт, така че трябва да победим на всяка цена.

- Има ли някаква закачка между теб и Христо Йовов?

- Не. Говорихме преди мача, понеже предния ден играхме двустранна игра, той вкара и подаде за гол и сигурно затова е казал, че съм велик.

- Какви са шансовете на Левски за титлата?

- Сега сме лидери в класирането, а според мен имаме сили да задържим и дори да увеличим разликата. Вярно е, че тази точка преднина на върха не е много, но тя ни даде нужното спокойствие по време на паузата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация