Генков титуляр при успех на Висла над Шльонск

17:06
Генков титуляр при успех на Висла над Шльонск
Цветан Генков игра цял мач за отбора на Висла Краков, който победи лидера Шльонск Вроцлав с 1:0 като гост и излезе на пето място в генералното класиране на полското първенство по футбол, което излиза в зимна пауза след този кръг, предаде БТА.

Българският национал започна на мястото на титуляра от миналия мач Давид Битон и промяната даде резултат с освежаване на атаката. Висла контролираше играта през почти целия мач, а Генков направи един пропуск. Това се случи в 22-та минута, когато той получи пас в наказателното поле, но не успя да стреля добре от 16 метра и топката прелетя на сантиметри от опразнената от Мариян Келемен врата.

Висла все пак стигна до победното попадение в 50-та минута, когато точен беше Рафал Богурски. Полският нападател вкара от дузпа и прекрати серията от три поредни загуби на Висла в шампионата.

С това столичният гранд се доближи на седем точки от лидера след последния си мач от есенния полусезон.

Столичният гранд може да зимува на шестото място, ако Лех Познан победи Видзев Лодз като домакин в неделя. Отборът на Александър Тонев е с две точки пасив от Висла, докато Видзев е на три от неделния си съперник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация