Треньорът на Етър: За всеки отбор е чест да играе с Левски

18:21
Треньорът на Етър: За всеки отбор е чест да играе с Левски
"Най-добрият жребий, който можеше да ни се падне. За всеки отбор е чест да играе с Левски, добре е и за самочувствието на самите ни футболисти. Сигурен съм, че ще стане хубав мач. Град Велико Търново заслужава този празник", заяви наставникът на Етър Велико Търново Георги Тодоров.

Тимът от Велико Търново приема Левски в осминафинален мач за купата на България, реши тегленият днес жребий. По предварителна програма срещата трябва да е на 3 декември, но тъй като 4 мача ще се предават по телевизията, Спортно-техническата комисия на БФС ще определи точните дати и часове на заседанието си в понеделник. Старши треньорът на Етър Георги Тодоров позна името на бъдещия съперник на "болярите" за Купата на България. Вчера след победата над Нефтохимик той сподели, че би искал етърци да се паднат срещу Левски, защото би се получил интересен мач. Останалите играчи и хора от щаба на Етър предпочетоха да не посочват конкретни имена на желани съперници. В крайна сметка точно това и стана – Етър приема Левски в осминафинал за купата. Името на "синия" тим бе извадено от урната от самия му финансов директор Константин Баждеков.

Наставникът не коментира миналото си в "синия" тим, но той е шампион (1978-79) и носител на купата на България (1975-76) с Левски като футболист, както и шампион като треньор през 2000-2001 г. "Нормално е да познавам отлично Левски и да гледам мачовете му", каза само Тодоров.

"След 7 години отново сме срещу Левски. Започваме работа по организацията на мача, предстои да уточняваме цени на билети и т.н., но нека първо мине важният ни двубой в Поморие, който ще определи първото място в есенното класиране", коментира прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

Историята се повтаря по много интересен начин. През 2004 г. Етър елиминира за купата първо Доростол с 2:0, после Славия с 1:0 с гол на играещия сега в Чикаго Файър Стефан Димитров. Преди осминафиналите тогавашният треньор на Етър Валентин Игнатов заяви, че иска за съперник Левски и също позна. Пред 9000 зрители "виолетовите" отстъпиха с 0:3 с два гола на Лусио Вагнер и един на Тодор Колев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Levski_United
25.11.2011 20:17

етър колко ли гола ще отнесат *joking*

Sir_Mitko
25.11.2011 20:32

Е колко да отнесат???Дежурно им вкарваме 1 гол и тва е..

Sir_Mitko
25.11.2011 18:41

Е ако не друго,поне стадиона ще е пълен 100%