"Чуковете" за Купата: Нормален жребий

16:52
"Чуковете" за Купата: Нормален жребий
Изпълнителният директор на Миньор Перник ген. Йордан Димитров определи жребия за 1/8-финалите за Купата на България като нормален. Днес съдбата отреди "жълто-черните" да гостуват на третодивизионния Тунджа Ямбол 1915.

Генералът призова да не се подценява съперника, макар да е две нива под Миньор в йерархията на родния футбол. "Нормален жребий. Не са за подценяване отборите, които достигнаха до 1/8-финалите. Тунджа отстрани отбор от `А` група в предишния кръг (бел. ред, Монтана), това не е за подценяване.", заяви шефът на "чуковете".

Йордан Димитров сподели и своите впечатления и очаквания. "Тунджа ще се стреми да се покаже на собствен терен. През лятото водихме заедно с тях лятна подготовка в Трявна, знам как се готвиха те и как се представиха в контролите. Домакинската публика е предимство за съответния отбор.", призна той.

Директорът на перничани не е запознат със състоянието на терена в Ямбол. Треньорът Стойчо Стоев изказа притеснения от игрището. "Не съм видял терена в Ямбол, но ако наистина не е в добро състояние, това може да окаже влияние върху играта. Ние играем техничен футбол с много подавания.", притеснява се Димитров.

Той обаче иска Миньор да мисли мач за мач, като първо се насочи с пълно внимание към гостуването на Берое в 15-ия кръг на "А" група. "Нека да мине мача ни за първенството и от другата седмица вече ще мислим за мача за купата. С всеки кръг си поставяме цели", заключи Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация