Попов: Джамбазки остава треньор на Литекс

13:49
Попов: Джамбазки остава треньор на Литекс
"Защо да сменяме треньора? Няма нищо вярно в тези информации", сподели президентът на Литекс Трифон Попов след днешния жребий за осминафиналите в турнира за Купата на България.

Литекс изтеглиха Калиакра, с които имат и отложен мач от "А" група, който трябва да се играе на 3 декември. Парадоксът е, че именно тогава са срещите и за купата на страната, което предположи, че ловчанлии ще играят сега с каварненци за първенство, а напролет в другия турнир.

Левски и ЦСКА категорично се противопоставиха на това и поискаха при такова положение всички мачове за купата да бъдат преместени за пролетта или пък да се играят по план, но без изключения за даден отбор.

"Дали сега ще играем с Калиакра за първенство или купа няма значение. Не ни устройва обаче и двата мача да са през тази година. Спортно-техническата комисия ще реши дали ще играем за първенство или за купата на 3 декември. По-добре е да се играе напролет, защото и терените ще са в по-лошо състояние, въпросът е, че единият е в Каварна, а другият в Ловеч", сподели Попов. Колкото до информациите, че след слабия си старт в Литекс треньорът Атанас Джамбазки ще бъде сменен, Попов увери, че спецът остава.

"Защо да сменяме треньора? Тези неща се говорят във всеки клуб. Няма нищо вярно. Изгубихме доста точки, титлата се отдалечава. Но ние ще се борим във всеки мач за победа. Смятаме, че Джамбазки е правилно решение", продължи шефът на ловчанлии. Той добави и какви са плановете за селекция на шампионите, както и за това кой може да си тръгне от Ловеч през зимата.

"Работи се по селекцията. Няма да даваме път само на чужденци, тъй като школата ни е една от най-продуктивните в страната. Предполагам, че с някои чужденци ще се разделим. Има интерес към наши играчи, но няма реална оферта", каза още Попов, предвид информациите, че ПСВ Айндховен ще привлече младока Георги Миланов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация