Радуканов: Футболистите се стараят, но имаме много работа

17:02
Радуканов: Футболистите се стараят, но имаме много работа
Наставникът на Ботев Пловдив Милен Радуканов призна, че футболистите му се влагат голямо желание и старание в тренировъчния процес, но въпреки това предстои още много работа, за да достигне отборът до желаното от него ниво. На брифинга преди двубоя срещу Черноморец Поморие, Радуканов бе категоричен, че отборът му ще търси победата с всички сили, за да се изравни по точки с противника и да остане близо до върха в класирането.

За тази среща треньорът отново разполага с ограничен брой състезатели. Той може да разчита на 17 полеви играчи, от които един ще отпадне от разширения състав в деня на двубоя. Стефан Киков вече е напълно възстановен от разтежението, което го извади от игра в последните няколко седмици, но все още не е готов за игра и остава извън сметките на треньорския щаб.

„Подготовката за мача с Поморие протича нормално. Момчетата показват жерание и старание. Личи си, че искат да работят и да се развиват. Имаме обаче още много, много работа, особено в тактическо отношение. Допускаме и технически грешки, които също  трябва да отстраняваме. Надявам се работата, която предстои да свършим всички заедно да доведе до подобрение в играта на отбора.”

Милен Радуканов е запознат с играта на Поморие. Той определи „моряците” като солиден и обигран отбор.

„Гледах 2 мача на Черноморец и смятам, че са солиден отбор. Доколкото знам, играят заедно от 2-3 години. Те са добре сработени, имат изграден стил и добър треньор, въпреки информациите, които се изнасят в медиите за финансови проблеми, ние сме длъжни да подходим отговорно и да и да търсим победата.”

На въпрос дали Ботев проявява интерес към вратаря на ЦСКА Иван Караджов, наставникът на „жълто-черните” заяви, че в момента не се водят никакви преговори, а всички са съсредоточени върху предстоящите мачове. Все пак Радуканов не скри, че според него Караджов би свършил работа добра работа във всеки отбор.

„За селекция ще говорим след мачовете с Поморие и Любимец, които са най-важни за нас. Не съм казвал, че ще привличаме само чужденци, това са измислици. Що се отнася до Иван Караджов – той е много добър вратар, работи много професионално и би свършил добра работа във всеки добър отбор. Той има голяма заслуга за добрите резултати, които постигнахме с ЦСКА.”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация