Най-сетне ЦСКА пред получаване на "Армията"

10:09
Най-сетне ЦСКА пред получаване на "Армията"
"Готови сме да отдадем базите на ЦСКА, клубът има минимални задължения към държавата, които трябва да оправи и след това сме готови "Българска армия" и Панчарево да отидат към ЦСКА", заяви спортният министър Свилен Нейков.

Нейков разкри, че от страна на държавата всичко е готово. Единствената пречка към момента да се отдадат базите, документално е, че "червените" имат "минимални задължения", които трябва да изчистят, разкри Свилен Нейков в сутрешния блок на "Нова тв".

"Готови сме да отдадем базите на ЦСКА, клубът има минимални задължения към държавата, които трябва да оправи и след това сме готови "Българска армия" и Панчарево да отидат към ЦСКА", каза министърът.

По повод проекта за построяване на нов стадион Свилен Нейков каза: "Има работна група, която трябва да уточни къде да бъде разположен стадионът, как, по какъв начин. Ще бъде обявен конкурс, където архитектите ще кажат тежката си дума. Има проект, според който да бъде съобразен и новият стадион – инфраструктурата също е важна. В момента правим всичко възможно, има краен срок – необходимо е около две години и половина, друг е въпросът колко ще се забавим като администрация. Паркоместата трябва да бъдат достатъчни. Новият стадион ще бъде чисто футболен."

Нейков изказа положително мнение за бюджет 2012, свързан със спорта, като обобщи, че спортното министерство ще успее да се включи в бюджета: "Както миналата, така и през тази година, ще успеем да се включим в бюджета. Близо 38 милиона лева е бюджетът, с 3 милиона повече от миналогодишния бюджет. 500 хиляди ще се отделят за новия антидопингов център. 600 хиляди ще бъдат отделени за олимпийската подготовка. В момента парите са повече ориентирани към професионалния спорт, от друга страна, ние развиваме масовия спорт успоредно с елитния."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация