Стартира мисия "Суха мрежа" на "Герена"

12:13
Стартира мисия "Суха мрежа" на "Герена"
Новият наставник на Лев­ски Николай Костов по­стави мисия на футбо­листите си да не допускат гол до Нова година. Сините имат само три и то леки срещи до края на полусезона, което обнадеждава специали­ста, че няма да има пробле­ми мрежата на Пламен Илиев да остане суха, пише "Тема Спорт".

Тази събота отборът приема Видима-Ра­ковски на "Герена", а през сед­мицата Левски ще гостува на Банско в мач за Купата на България. В последния кръг за есенния полусезон сините ще пътуват до Търговище, където ще излязат срещу съ­бралия само две точки до този момент Светкавица.

Тимът бе на път да оста­не със суха мрежа още при дебютния мач на Костов на­чело на Левски срещу Берое, но отпускането на играчите в последните десетина мину­ти доведе до гола на Владислав Златинов в 89-ата минута. Костов не иска това да се повтаря и е подчертал, че държи играта в отбрана в следващите три мача да бъ­де максимално близо до пер­фектната.

Сините допускат гол във всеки от последните си пет мача в А група. Пламен Илиев извади топката от мрежата си в срещите с Черноморец, Калиакра, ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Бе­рое. Николай Костов е на­блегнал на този факт. Спе­циалистът много държи на правилната игра в защита, което личи и от работата му в други клубове.

Начело на Металург (Донецк) роде­ният в Добрич наставник постигна поредица от шест победи без допуснат гол. То­ва се случи малко повече от месец, след като Костов встъпи в длъжност в украин­ския клуб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация