Баждеков: ИЕФЛ ще бъде нещо позитивно за футбола в България

17:14
Баждеков: ИЕФЛ ще бъде нещо позитивно за футбола в България
Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков, заяви след състоялата се по-рано днес среща по повод инициирането на Източно-европейската футболна лига, че евентуалното осъществяване на идеята ще доведе до значително повишаване на нивото на българския футбол и ще бъде възможност за повече мачове с класни съперници.

„Щом сме тук значи подкрепяме тази идея. В началото на събирането казах, че това е една много добра инициатива, която ако успеем да реализираме, ще е добре за футбола. Радвам се, че моята теза промени в известен смисъл първоначалната идея да се изгради отделна структура, тъй като аз съм убеден, че без подкрепата от страна на УЕФА, трудно би се появила подобна организация “, обяви Баждеков.

„Затова се прави този инициативен комитет, за да изготвим една наистина обоснована теза, която да заинтригува УЕФА и така да получим подкрепата на централата“, продължи изпълнителния директор на „сините“.

„След като има някакъв избистрен вариант определено ще има интерес за по-голяма подкрепа от федерации и лиги“, коментира финансистът.

„Определено има възможност нашите отбори да играят повече мачове с по-класни противници и така да се вдига нивото на българския футбол“, добави шефът на Левски.

Относно финансовата страна на въпроса Баждеков обяви: „Мисля, че точно тази обосновка ще бъде интригуваща и към евентуални спонсори, които биха се явили, предполагам, че и телевизиите ще проявят интерес. Затова създадохме този график, за да изготвим един наистина обмислен проект“

„Много амбициозно е, но дано да успеем“, лаконичен бе представителят на „сините“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Naiki_14
15.11.2011 20:51

О дано дано. Трябва да се оправи тоз футбол. *smile*