Ботев удари Сливен за първи успех на Радуканов

15:42
Ботев удари Сливен за първи успех на Радуканов
Ботев Пловдив победи с минималното 1:0 Сливен и запази дистанцията от 4 точки с лидера в класирането Етър.

Единственото попадение отбеляза Ангел Рахов още в 6-ата минута на мача. Футболистите на Милен Радуканов бяха по-добрият отбор на терена и пропуснаха да запишат по-категоричен успех. Близо 2500 зрители изтърпяха ноемврийския студ и останаха доволни най-вече от настървената игра на "жълто-черните", особено през първото полувреме.

Радуканов направи няколко промени в стартовия състав в сравнение с последните мачове. Ангел Рахов започна в центъра на отбраната, на негово място в халфовата линия действаше Петър Атанасов, а в дясната зона на защитата се завърна Емил Аргиров, който се контузи в първия мач срещу Сливен в края на август и досега бе извън терена.

Въпреки, че Ботев притисна противника още в началото, първата добра възможност се откри пред Светослав Петров, който от малък ъгъл шутира над вратата. Домакинският натиск даде резултат и "канарите" успяха да поведат още при първата добра възможност. Тодор Неделев центрира от корнер, Караманов изби топката, която попадна отново в Неделев и при повторното му подаване в наказателното поле Рахов се извиси и с глава прати топката в мрежата – 1:0.

Голът вдъхна още повече увереност на "канарчетата" и играта им стана доста динамична. В 12-ата минута Данчо Христов пусна в коридор към Атанасов, който от малък ъгъл не уцели опразнената врата и ударът му намери външната страна на мрежата. 5 минути по-късно Курдов подаде към Неделев, който отправи свиреп шут от воле, но Караманов реагира и изби.

В 27-ата минута последователни изстрели на Гаджалов и Христов, на два пъти, срещнаха телата на защитници на Сливен. Малко по-късно пък вратарят на гостите изби от голлинията директен удар на Неделев от корнер. Последната ситуация за първото полувреме се откри пред Петър Атанасов, който не успя да овладее топката след хитър пас на Сашо Александров.

Второто полувреме също започна с натиск на Ботев. Неделев проби от дясно и бе фаулиран на границата на наказателното поле. Домакините поискаха дузпа, но реферът Ивайло Стоянов отсъди пряк свободен удар на линията на пеналта. Александров и Атанасов опитаха заучено, но без успех. В следващата атака Аргиров бе оставен непокрит в наказателното поле и с отличен пас намери връхлитащия Рахов, който с по-слабия си ляв крак би в тялото на вратаря.

Липсата на втори гол изнерви играта на Ботев и внесе повече брак в действията на отбора. От своя страна гостите съумяваха да създават напрежение пред Амбарцумян единствено от статични положения. В 75-ата минута шансът спаси домакините от изравнителен гол. Халфът на Сливен Стайко Стойчев изненада Армандо с изстрел от 40 метра. Публиката със затаен дъх проследи полета на топката, който спря в напречната греда, а при добавката негов съотборник не уцели вратата.

Освен с победата на Ботев, двубоят ще се запомни и с 11-те жълти картона – 6 за домакините и 5 за гостите.

Съставите на двата отбора:

БОТЕВ:
Амбарцумян, Аргиров, Рахов, Гаджалов, Ив. Димитров, Д.Байрев (87-Домакинов), Александров, Христов, Неделев, Атанасов (67-Манчев), Курдов (89-Стефанов)

СЛИВЕН:
Караманов, Динев, Идризов, Хашев, Ст.Георгиев, Иванов, Петров (68-Камбуров), Веселинов (78-Крумов), Костов, Стойчев, Петров (53-Филипов)

Главен съдия: Ивайло Стоянов (Петрич)

Помощници: Eмил Вангелов (Благоевград), Георги Тодоров (Тодоров)

Жълти картони: Амбарцумян, Рахов, Гаджалов, Д.Байрев, Христов, Манчев (Ботев); Георгиев, Иванов, Веселинов, Петров, Филипов (Сливен).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация