Радуканов: Победата срещу Сливен е задължителна

15:20
Радуканов: Победата срещу Сливен е задължителна
"Говорихме доста с футболистите за мача във Варна и се надявам те да са осъзнали какво ни предстои и какво ни очаква. В мача със Сливен търсим задължителна победа", заяви старши треньорът на Ботев Пловдив Милен Радуканов преди шампионатния мач срещу Сливен в неделя.

Той призна, че заедно с президента на клуба Юли Попов, са провели дълъг разговор с отбора след загубата във Варна и бе категоричен, че победата срещу "воеводите" е без алтернатива. "Знаете, че Тошко Неделев се върна от националния отбор и можем да разчитаме на него. Контузията му от контролата с Брестник не е сериозна и ще бъде готов за неделя", каза още наставникът. Радуканов сподели и впечатленията си от приятелската среща срещу Брестник, в която е по-доволен от представянето на отбора през втората част. "В проверката с Брестник ми направи добро впечатление желанието и амбицията, с които младите момчета се включиха второто полувреме. През първата част не бяхме достатъчно агресивни в търсенето на гола. Радващото е, че успях да видя доста неща индивидуално за всеки футболист. С колегите ми от треньорския щаб си направихме изводите кой как подхожда към мача и колко е готов да играе. При нас ще играят тези, които показват желание и се раздават. Няма твърди титуляри и резерви, в мачовете ще използваме играчите, които най-много заслужават и показват, че са готови на носят екипа на Ботев", добави Радуканов.

Наставникът на "жълто-черните" каза още, че в момента селекцията остава на заден план и фокусът в работата му пада върху предстоящите срещи за първенството и Купата.

"Отскоро съм в клуба и в момента съм изцяло концентриран върху оставащите мачове до края на полусезона. След като те отминат, ще започнем да мислим за селекцията и адаптирането на младите и талантливи момчета към първия отбор. Сега най-важни са точките. Футболистите, които са тук ще получат максимален шанс да докажат мястото си в отбора. След като минат тези мачове, ще вземем окончателно решение на кои постове се нуждаем от подсилване и колко нови футболисти ни трябват", каза още той. Специалистът разкри, че е запознат добре с качествата на отбора на Сливен и вече е подготвил подробен репортаж, който ще пусне на отбора на лагера преди двубоя. "Разузнали сме добре отбора на Сливен. Каквото се иска от нас, сме го направили, за да подготвим добре момчетата за този мач. На лагера ще изгледаме репортаж от мачовете на противника, за да запознаем футболистите с начина му на игра. Надявам се, че няма да бъдем изненадани.

От 10 дни втълпяваме на играчите, че Ботев Пловдив е длъжен да играе за победа във всеки мач, независимо дали става въпрос за контрола, мач от първенството, с отбор от "А" група или международна среща. Важно е футболистите да разберат, че публиката ще бъде доволна, когато вижда желание за игра, когато горят на терена и се раздават докрай. Това се забелязва и оценява от хората и ние трябва да вървим по този път", допълни Радуканов. Накрая, треньорът на Ботев призна, че разликата между елита и втория ешелон е голяма и мачовете от "Б" група имат своята специфика. "Има значителна разлика между отборите от "А" и "Б" група и футболът, който се играе в двете дивизии. С екипа ми сме длъжни бързо да вникнем в нещата, с които се сблъскваме във втория ешелон и внимателно да ги обмислим, за да се противопоставяме по най-успешния начин на стила на противниците", завърши Радуканов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация