Треньор на националите ще тренира бездомни младежи

12:40
Треньор на националите ще тренира бездомни младежи
Футболният специалист Радослав Здравков, който е част от новия треньорски екип на представителния тим на България, ще проведе тази събота тренировка с бездомните младежи от София, които са ангажирани в проекта Homeless World Cup.
Заниманието ще започне в 10:00 часа в новата спортна зала в столичния квартал "Челопечене" и в него ще се включат над 20 момчета и момичета от дома за временно настаняване "Св. София" и от частния пансион "Св. Константин". Здравков, който е най-добър футболист на България за 1982 г. и най-добър чуждестранен играч в португалското първенство през сезон 1986/87 г., е подготвил тематично занимание за хармонизиране на работата в екип.

Част от младежите, които ще присъстват на тренировката, ще участват и на световното първенство за бездомни хора в Мексико през октомври догодина, ако фондация Homeless World Cup включи българския тим в схемата на Мондиала. До голяма степен класирането на страната ни на шампионата зависи от обществената подкрепа за проекта, която се отчита чрез гласуване на сайта на фондацията. Шансовете на страната ни да бъде представена на световното първенство сериозно се увеличиха, след като страницата nacionalite.org, която съдържа информация как и къде точно се осъществява гласуването, регистрира над 5500 посещения за първите 16 денонощия от създаването си.

Проектът Homeless World Cup стартира в нашата страна на 11 август тази година, когато "Спортс Мениджмънт България" става официален партньор на фондацията Homeless World Cup. Тази седмица инициативата бе подпомогната официално и от Българския футболен съюз, който предостави безвъзмездно екипировка и ще окажи логистична подкрепа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация