Борисов: Треньорът на ЦСКА е Димитър Пенев

11:47
Борисов: Треньорът на ЦСКА е Димитър Пенев
Треньор на ЦСКА е Димитър Пенев, а Драголюб Симонович и Адалберт Зафиров са негови помощници. Това е формулата на управление в спортно-технически аспект на клуба, обяви в рубриката "Гореща точка" президентът на ЦСКА Димитър Борисов. Той е категоричен, че тренировката от начало до край се води от Димитър Пенев.

Тъй като Симонович няма лиценз за треньор той е назначен на длъжността спортен директор на ЦСКА, за да може да е на пейката, обясни президентът на клуба.

Димитър Борисов не се притеснява, че премиерът Бойко Борисов търси спонсор на Левски. Министър-председателят съобщи, че се е нагърбил с тази задача в рубриката "Факторът Кошлуков". Той не е намерил спонсор само на Левски, каза Димитър Борисов. Помогна на Берое, на Ботев. На нас също ни помогне за нaема на стадиона и може на по-късен етап да намери и спонсор на ЦСКА, обясни президентът на тима.

Според Димитър Борисов е невъзможно големи отбори като ЦСКА и Левски да участват в уговорени мачове и черно тото. Всеки футболист в съблекалнята на двата тима е свързан с двама журналисти и ако има и намеци за уговорки веднага ще го знаят поне 24 журналисти, защити тезата си президентът на ЦСКА.

С Милен Радуканов стигнахме до едно ниво и решихме, че трябва да продължим да надграждаме, обясни смяната на треньорите Димитър Борисов и добави, че конфликт с Радуканов няма. Искаме отбора да върви напред и да се развиват младите таланти, което е силата на Димитър Пенев. При Радуканов 5-6 млади момчета, които 6-7 месеца не можаха да видят терен, каза президентът на ЦСКА. По думите му Милен Радуканов като млад треньор не смееше да пуска младите таланти, за да не го обвинят при евентуална загуба.

Бюджетът на ЦСКА е 6-7 млн. лв. на година. Има заплати между 10 и 15 хил. евро, има и по 2-3 хил. лв., разкри Димитър Борисов. Според него парите не са най-важни за атакуването на турнира Шампионска лига (ШЛ). Знам един клуб с бюджет около 2 млн. евро, който игра три пъти ШЛ и два пъти в турнира на УЕФА Лига Европа, каза Борисов. Отборът е беларуският БАТЕ Борисов.

Една от причините да не можем да влезем в ШЛ е, че не можем да докараме качествени чужденци в България. Освен това и от школите е трудно да излязат таланти, защото базите са в ужасно състояние, е мнението на президента на ЦСКА.

На живо в ефира на TV7 се включи и новият треньор на ЦСКА Димитър Пенев. Стратегът от Мировяне първо поздрави Димитър Борисов за рождения му ден, като му пожела да е жив и здрав и най-вече тази година ЦСКА да мине "един метър" по-напред.

Аз преди да подпиша договор знам, че съм старши треньор. След като сме в един екип с Драголюб Симонович, той трябва да слуша. И аз трябва да слушам, а когато не слушам, трябва да се допитам до президента, обясни в типичния си стил Димитър Пенев.

Тази черта, че налагам млади таланти съм я доказал в миналото и се старая да го направя и сега, допълни треньорът на ЦСКА. Според него младите футболисти имат талант, но не са много трудолюбиви. Няма да престана да имам доверие в младите, но без опитни играчи не може да се гради отбор, заключи Димитър Пенев.

На въпрос на футболист дали имам да вземам премии от последната година му казах, че имам да вземам и премия от "Интер" от 1968 г., пошегува се стратегът от Мировяне.

Димитър Пенев е скромен човек и иска да работи. Никога не е имал големи претенции към заплащането, каза в края на разговора президентът на ЦСКА Димитър Борисов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация