Пелето се връща в Енерги през зимата?

09:12
Пелето се връща в Енерги през зимата?
Станислав Ангелов мо­же да се върне в Енерги Котбус през зимата, съобщават германските медии. Информацията за ин­терес към Пелето, който в момента е футболист на Анортозис, бе потвър­дена от агента му Антонио Ананиев.

Договорът на универ­салния играч с кипър­ския клуб свършва през ля­тото и при оферта от Германия към 33-годишния Ангелов той едва ли ще бъде задържан.

Пелето рита в Енерги от 2007 до 2010 г. В послед­ния сезон той игра под ръ­ководството на водещия и в момента отбора Клаус-Дитер Волиц, на когото бе любимец. Специалистът държеше Станислав на всяка цена да бъде задър­жан, но тогава той премина в румънския Стяуа, откъдето бе придърпан в Анортозис от Станимир Стоилов.

Сега Волиц иска да вър­не българина в Котбус и така отново да го събере с Димитър Рангелов. Напа­дателят се завърна в източ­ногерманския клуб под на­ем от Борусия Дортмунд преди началото на сезона.

"Да, наистина има инте­рес към Ангелов от Енер­ги. Той е много уважаван в този клуб. Волиц добре по­знава качествата на Ста­нислав. Показателно е, че въпреки възрастта му той е вариант за немски клубове. От Динамо Дрезден съ­що следят Ангелов. През зимата предстоят преговори, тъй че е рано да се каже нещо конкретно", сподели Ананиев.

Според него ня­ма смисъл да се коментира евентуално връщане на футболиста в Левски, от­където той отиде в Енер­ги.

В Анортозис са много доволни от Пеле­то и са готови да му пред­ложат да преподпише изтичащия си през лятото договор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация