Батков: Костов бе вариант номер едно за Левски

15:46
Батков: Костов бе вариант номер едно за Левски
"ПФК Левски подписа договор с Николай Костов за старши треньор на първия отбор, като той бе вариант номер едно за поста", обяви собственикът на Левски Тодор Батков при представянето на новия наставник на "сините".

"Той ще води отбора до края на сезона, а до 30 април ще говорим за удължаване на неговия контракт. Доскорошният футболист, играл основно в Нефтохимик - г-н Бранимиров, също идва в клуба, а до дни предстои г-н Костов да уточни и останалата част от спортно-техническия си щаб. Искам да благодаря на Николай Костов, че след успешна кариера като треньор в две първенства, които вече са по-силни от българското – Кипър и Украйна, той реши да продължи кариерата си в България", добави още адвокат Батков.

"Той никога не е бил трети или четвърти вариант за нас, той бе вариант номер едно. Проблемът обаче бе, че дълго търсихме контакт с него и аз се опасявах, че може и да не можем да откликнем на очакванията му. За щастие, това се оказа, че не е така и аз му благодаря за това", сподели още Батков.

Относно това дали Костов ще има пълната власт в тима, собственикът на "сините" каза: "В Левски никога не е имало разделяне между спортно ръководство и треньор, но по традиция старши треньорът винаги е имал пълната гама отговорности и права относно представителния ни отбор. Привличане на играчи, тактика, мачове. Спортно-техническият директор отговаря за други неща, с него се съгласува селекцията и условията на футболистите".

48-годишният Костов, който е работил най-вече в чужбина, направи име като наставник на украинския Металург Донецк. Той бе начело на отбора от Донецк в периода 2008-2010 година. Специалистът, освен това, е бивш играч на Левски. Очаквайте подробности.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация