Кевин-Принс Боатенг се отказа от националния на Гана

14:40
Кевин-Принс Боатенг се отказа от националния на Гана
Халфът на Милан и Гана Кевин-Принс Боатенг се отказа от международния футбол, за да се съсредоточи върху кариерата си в тима на "росонерите".

Боатенг впечатли на Мондиал 2010 в ЮАР, където се разписа срещу САЩ във втория кръг. Боатенг, който е бивш младежки национал на Германия, има ганайски баща и германка за майка. След доста обрати, той реши да играе за Гана на Световното първенство и блесна при достигането на отбора до четвъртфинал. След като помогна на Милан да стане шампион през миналия сезон, сега халфът иска още повече да се съсредоточи върху клуба си.

"Ганайската футболна федерация получи писмо от играча с решението му да се откаже от мъжкия национален отбор. Според Кевин, физическите изисквания да играе за клуб и държава му влияят зле на здравето. Играчът също обясни, че за да остане здрав и да не се контузва, е започнал специални тренировки, а повиквателните за националния тим развалят тези тренировки. Ганайската футболна федерация все още не е взела отношение по въпроса", гласи официално изявление.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Danskrastev
04.11.2011 17:04

Всичко е пари това на никой не му пука за родината си....ако иска да устане в Милан трябва да се откаже

ceco26
04.11.2011 15:35

К*пеле...да не помогне на страната си малко...