Прогнози за мачовете от Серия "А", 11-и кръг

12:36
Прогнози за мачовете от Серия "А", 11-и кръг
Предният кръг в Серия "А" като че ли беше лесен за прогнозиране. През този уикенд обаче поне половината срещи са тройни. За сметка на това пък, коефициентите са високи, а изненадите възможни.

Ювентус има пореден шампионски тест срещу Наполи. Тимът на Валтер Мадзари е разколебан и "старата госпожа" ще опита да се възползва. Двойки на Интер, Фиорентина и Рома са повече от реални. Сиена може да удържи Удинезе, а първа победа за Чезена в Калчото е доста вероятна.


Събота, 19:00 часа

Палермо – Болоня

Палермо редува победи у дома със загуби навън и очевидно през този сезон няма да надскочи себе си. Болоня пък спечели 3 от последните си 4 мача и вече диша по-спокойно. Срещу неубедителните сицилианци, гостите ще търсят поне точка. Диаманти и Крус от състава на Болоня са аут заради травми, а Портанова е наказан за 1 среща. Ди Вайо и Акуафреска ще водят атаката на тима. Палермо опитват различни вариации на тактическата схема и състава, но резултатите така и не идват. Сицилианците са спечелили и четирите си мача с Болоня у дома до момента. В двубои като този на "Ренцо Барбера" Палермо обикновено побеждава с два гола разлика. Въпреки добрата серия на Болоня в тази среща няма да има изненада.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Събота, 21:45 часа

Новара – Рома

Рома вече навъртяха 4 загуби и ако продължават така, надеждите им за място в Европа може да се изпарят. Като че ли Луис Енрике трудно свиква с реалностите в Серия "А", а неговата философия не върви особено в Калчото. "Вълците" ще гонят победата при визитата си на Новара с трима в така – Пянич, Къркич и Освалдо. Тоти, Лобонт, Сисиньо, Борини, Жуан и Писаро лекуват контузии. Почти всички са титуляри в състава на Рома, така че проблемите са сериозни. Домакините са без Делафиоре, Лисузо и Ужкани. Новара се бори във всеки мач и постигна няколко добри резултата от началото на сезона, но като цяло класата на Рома е доста по-висока. Въпреки проблемите, "вълците" би трябвало да победят.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Неделя, 13:30 часа

Дженоа – Интер

Интер се намира точно над опасната зона. Ако целта на "нерадзурите" е да не изпаднат, намерили са точния човек – Клаудио Раниери. Това в кръга на шегата, разбира се. Тимът загатна за потенциала си в атака срещу Юве. На моменти "бианконерите" като по чудо удържаха набезите на Интер. Големият проблем на гранда от Милано е защитата. Може би през следващия сезон футболисти като Лусио, Киву и Кордоба трябва да отстъпят мястото си на по-млади и перспективни играчи. Срещу непредвидимия състав на Дженоа няма да бъде лесно. Интер е без Вивиано, Жулио Сезар, Майкон, Нагатомо, Поли, Коутиньо и Форлан. Киву е наказан за 1 среща. Тактическата схема на Раниери 4-3-1-2 няма се промени. Йонатан ще застане на десния бек, а Санети ще бъде върнат на левия. Лусио и Ранокиа ще действат в центъра на защитата. Камбиасо, Мота и Станкович ще играят в халфовата линия. Снайдер ще заеме традиционната си позиция зад нападателите Сарате и Пацини. "Грифоните" залагат на същата тактическа постройка. Зе Едуардо и Карачоло са контузени, а Каладзе наказан. Паласио и Янкович ще водят атаката на Дженоа. Надмощието на Интер над съперника е смазващо. "Нерадзурите" имат 8 победи в последните 11 мача над тима от Генуа във всички турнири. Тимът на Клаудио Раниери вдигна гарда с победата си 2:1 над Лил в Шампионската лига. Успех и над Дженоа изглежда логичен с оглед статистиката и разликата в класите между двата отбора.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Неделя, 16:00 часа

Милан – Катания

Милан като че ли отдавна забрави за кризата и вече е само на 2 точки от Ювентус. В играта на "росонерите" обаче все още се забелязват сериозни слабости, основно в защита. Бонера и Йепес са алтернатива на Тиаго Силва и Неста, но Алегри ги използва само при нужда. Проблемите в лагера на "червено-черните" са свързани с травмите на Гатузо, Фламини, Пато, Мексес и Касано. Твърдите титуляри Боатенг и Ночерино пък са наказани съответно за 2 и 1 мач. Очаква се Зеедорф да играе зад нападателите Робиньо и Ибрахимови. Амброзини, Ван Бомел и Акуилани ще бъдат останалите халфове на Милан. Катания се представя чудесно до момента и има само 1 загуба в 9 мача. Изцо, Алварес, Суасо и Лама са контузени. Монтела вероятно ще заложи на схема с трима централни защитници. Милан ще има трудната задача да пробие "катеначото" на гостите. "Росонерите" са записали 5 победи и 1 загуба в мачовете си със "слоновете". Равенствата обаче са твърде много – цели 6. Катания спечели точка в последните си две визити на "червено-черните". Изненада е възможна и сега, но мисля, че е по-логично да очакваме победа на Милан с два гола разлика.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Лацио – Парма

Лацио се представя силно в Серия "А" и към момента е сред претендентите за титлата. "Орлите" спечелиха важна победа и в Лига Европа през седмицата – 1:0 над Цюрих у дома. Срещу швейцарците Еди Рея си позволи някой експерименти през първото полувреме и тимът му не игра добре. За мача с Парма Конко, Ернандес и Сисе ще бъдат върнати сред титулярите. Диаките е рисков в центъра на защитата. Играта му много напомня на Ибрахима Гай, който навремето се подвизаваше в ЦСКА. Рея обаче няма избор, след като Биава е контузен. С травми са още Гонзалес, Матусалем и Маури. Схемата на Лацио ще бъде 4-3-1-2 със Сисе и Клозе в атака. Парма ще заложи на 4-4-1-1. Пеле ще действа в атака, а Джовинко зад него. "Дуковете" като че ли нямат стил, нямат облик. Играта им е доста безлична. Сякаш им липсва и самочувствие, и класа. Въпреки това, тимът е способен на изненади. Двата отбора са изиграли общо 34 мача – 14 победи за "орлите", 11 за Парма и 9 ремита. Лацио е по-класният тим и би трябвало да победи.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1

Удинезе – Сиена

И двата отбора се представят силно от началото на сезона. Удинезе е на 2-а позиция с точка по-малко от Ювентус, а Сиена са 7-ми. "Зебрите" бяха разбити с 4:0 от Атлетико Мадрид в Лига Европа, но този резултат едва ли ще повлияе на психиката и самочувствието им. Франческо Гуидолин отново ще заложи на наситена халфова линия, а напред ще действат Флоро Флорес и Ди Натале. Фабрини, Барето, Феронети, Паскуале и Кода са контузени. Сиена е без Песоли и Вергасола. Новаците залагат на класическо 4-4-2 с Дестро и Калайо в атака. Тимът спечели ценни точки при визитите си на Рома, Каляри и Новара. На "Фриули" Сиена няма да излезе като обречен. Удинезе традиционно печели у дома срещу съперника си. Моето усещане обаче е, че в този мач може да се получи изненада.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Киево – Фиорентина

Три поредни загуби и Киево вече е близо до зоната на изпадащите. В миналия кръг "летящите магаренца" бяха буквално унижени от новака Сиена. Срещу Фиорентина тимът от Верона ще трябва да спира негативната серия без бранителите Сардо и Мореро, които са контузени. Сезар пък е наказан. В лагера на Киево няма кой знае какви алтернативи в защита и проблемите веднага се появяват. Гостите са без контузения Кролдруп. Синиша Михайлович ще заложи на 4-3-3 и ще търси победата над разколебания съперник с Йоветич, Джилардино и вероятно Ромуло в атака. "Виолетовите" имат 5 победи в 5 мача срещу Киево като гост. Като че ли няма по-подходящ момент Фиорентина да удари отново на "Бентегоди".
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Аталанта – Каляри

Среща между два симпатични, равностойни отбора. И Аталанта, и Каляри претърпяха загуби в миналия кръг, но като цяло представянето им до момента е добро. "Бергамаските" са силни у дома и ще търсят успеха срещу отбор от своята черга. Бриги, Пинто, Манфредини и Раймонди са контузени, а Падони е наказан за 1 мач. Отсъствието им няма да промени схемата на Аталанта 4-4-1-1 с Моралес и Денис в атака. Каляри е без Астори, Ел Кабир и Ериксон. Двата отбора са изиграли 18 срещи до момента. Победите за Аталанта са 7, "сардинци" имат 6, а ремитата са 5. "Бергамаските" имат домакинско предимство, но като че ли равенството е най-вероятният резултат от срещата.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

Чезена – Лече

Дербито в дъното на таблицата трябва да определи фаворит № 1 за изпадане. Чезена все още няма победа и трудно бележи. Лече пък избухва на моменти, но за кратко и без резултат. "Водните кончета" са без Мартиньо, Колучи и Мартинес (контузени). Гуана пък е наказан. Муту обаче е в състава и с Едер ще водят атаката на Чезена. Лече е без Диамотен, Ди Микеле, Ферари, Ободо и Менса, който лекуват травми. Статистиката показва, че съперниците имат по 4 победи, а равенствата с 2. Чезена има 3 успеха в последните си 4 мача с Лече. Време е тифозите на "Дино Мануци" да видят първа победа през сезона.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

Неделя, 21.45 часа

НаполиЮвентус

С победата си над Интер, Ювентус издържа поредния тест за "шампионски манталитет". Защитата на "старата госпожа" на моменти издъхваше, но като цяло отборът бе доста компактен, а контрите убийствени. Като че ли за "бианконерите" всички важни сблъсъци идват в подходящия момент. Двубоят срещу изпадналите в микроинфаркт "нерадзури" дойде точно и навреме. Милан също бе в слаба форма и раздиран от проблеми, когато гостува на Юве. Ситуацията със следващия съперник на "старата госпожа" Наполи не е по-различна. Тимът на Валтер Мадзари записа две поредни загуби като допусна 5 гола. Голямото предимство за гранда от Торино през този сезон е, че не играе в Европа. За отбор, който сега се изгражда, е важно да бъде фокусиран в една посока и да има повече време за подготовка от съперниците си във важните мачове. Ювентус ще опита да спечели и визитата си на Наполи със същата схема, която Антонио Конте използва срещу Фиорентина и Интер – 4-3-3. В състава няма да има промени. Пред Буфон ще играят Лихщайнер, Бонучи, Бардзали и Киелини. Маркизио и Пирло ще действат в центъра на полузащитата, а Вучинич и Пепе по крилата съответно отляво и отдясно. Видал ще бъде зад тарана Матри. Тактическата постройка може да се определи и като 4-2-3-1. Единствено Джакерини е контузен. Наполи е без Бритос, Гаргано, Ароника и Донадел. Валтер Мадзари твърдо залага на 3-4-2-1 и сравнително рядко прави промени в състава си. Тримата в защита пред Де Санктис ще бъдат Канаваро, Кампаняро и Фернандес. Досена и Маджо традиционно ще действат по фланговете. Джамайли и Инлер допълват полузащитата, а тризъбецът напред е Хамшик, Лавеци и Кавани. Домакините са по-изморени и леко разколебани, но статистиката им вдъхва надежда. Наполи е в серия от 4 поредни победи над Юве у дома в Серия "А". Последната загуба е през септември 2000 година. И двата отбора играят силно срещу основните си съперници за титлата през този сезон. "Бианконерите" ще се опитат да използват пространствата по фланговете, където най-вече Маджо отдясно често се включва в атака. Ролята на Маркизио и Видал при опазването на Хамшик и Лавеци пред наказателното поле на "старата госпожа" ще бъде много важна. През миналия сезон Кавани забоде хеттрик срещу Юве. Хамшик има 4 гола във вратата на гостите. Лавеци също е вкарвал. Тези неприятни спомени за "бианконерите" са твърде пресни и не бива да бъдат пренебрегвани. Троен и труден за прогнозиране мач. Ако в миналия кръг бе логично да потърсим победа за Ювентус срещу Интер, то сега обстоятелствата са доста по-различни. Но! Тимът на Антонио Конте играе далеч по-добре в защита, както в центъра, така и по фланговете. Присъствието на Маркизио и Видал вдъхва сигурност пред дъгата на наказателното поле и носи опасност за съперника в същата зона на отсрещната врата. Смятам, че контрите на "бианконерите" ще заварят неподготвена защитата на Наполи. Смелата ми прогноза е, че Ювентус ще бие с разлика, като показаното на терена няма да отговаря на резултата. Просто така ще се развие срещата.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:3

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kuramiian
06.11.2011 18:53

много резонен кръг до сега само лече и фиорентина бяха по трудни за прогнозиране ,както и отложените мачове на интер и на наполи...

vinaver
05.11.2011 09:43

Тоя пич провокира тука с някакви наглед безумни резултати и глупости, ама я вижте прогнозите му от предния кръг. Позна 7-8 мача, 2-3 даже на точен.

Capolavoro
05.11.2011 19:18

Виж, 0-3 за Ювентус няма да стане, ако ще да са го уговорили и да са го пуснали на точен в тотото...

ForzaJuve29
05.11.2011 08:41

Ей тея па научиха една дума катеначо и само тва повтарят бахти типстърите ама съм убеден че 80% о тях не знаят схемата на катеначото ама се правят на всезнайковци.*angry**angry*

LiverpoolFen20
04.11.2011 21:22

Палермо-Болоня 1 2:0
Новара-Рома Х2 1:1 ;0:1
Дженоа-Интер Х 1:1
Милан-Катания 1 3:1
Лацио-Парма 1 2:1
Удинезе -Сиена 1 2:1
Киево-Фиорентина 2 0:2
Аталанта-Каляри 1Х 1:0 ;0:0
Чезена-Лече 1Х 2:1 ;1:1
Наполи–Ювентус 1Х 1:1 ;2:1

LiverpoolFen20
06.11.2011 17:49

Опс ,извинявай ... Май много надцених супер-резултатното Каучо *joking*

vrajev
05.11.2011 00:52

ако 3 от мачовете ти се получат трябва да се радваш а това че си писал повечето с по 1-2 гола за целия мач показва колко гледаш и каучото *smile* това че направиха 1 кръг с 5 0:0 не означава че не е супер резултатно първенство

linerov65
04.11.2011 19:29

06/11 21:45 Наполи - Ювентус 2-1
06/11 16:00 Аталанта - Каляри 2-2
06/11 16:00 Удинезе - Сиена 2-0
06/11 16:00 Милан - Катания 2-1
06/11 16:00 Лацио - Парма 2-0
06/11 16:00 Киево - Фиорентина 1-1
06/11 16:00 Чезена - Лече 1-2
06/11 13:30 Дженоа - Интер 1-3
05/11 21:45 Новара калчо - Рома 1-1
05/11 19:00 Палермо - Болоня 3-1

malinov
04.11.2011 18:00

по скоро 3:0.тоя луд ли е?а иначе 2:1 или 3:1

bacardy_breezer
04.11.2011 16:32

Наистина е малко нереално да си мислим, че можем да победим Наполи на "Сан Паоло" с 0:3.Все пак се надявам на 3-те точки, но ако ги вземем според мен ще е с минимална победа 0:1,1:2.

Kimi_Raikkonen
04.11.2011 16:13

Като цяло точни прогнози , НО - както казва автора , едва ли Ювентус ще спечели с 0-3 ! На Сан Паоло се играе трудно и трудно някой отбор може да спечели там с 0-3 ! По вероятния резултат е 2-1 , 1-2 , 1-1

Sardukar
04.11.2011 15:13

Пирло винаги е играл сам пред защитната четворка не научихте ли поне това?