Китайци искат Камата

08:10
Китайци искат Камата
Испанските медии разкриха, че Христо Стоичков може да предприеме азиатска авантюра. Според всекидневник “Мундо Депортиво” българинът не се е отказал от треньорска кариера и има вариант за работа в Китай. “След като води България, Селта и южноафриканския Мамелъди Съндаунс, звездата от някогашния дриймтим на Барсa пак може да смени континента”, прогнозират иберийците.


В треньорската си кариера Стоичков има 36 победи, 20 равни и 17 загуби. Говори се, че неговото име се върти в рулетката за нови наставници на три клуба в най-многолюдната държава. Агентите, които го представляват в Азия, акцентирали, че той е млад треньор, печелил мачове срещу отборите на авторитетни имена в бранша като Фатих Терим, Бернд Шустер, Зико, Хавиер Агире. И има впечатляващ положителен баланс в статистиката от двубоите си.


В момента Христо Стоичков е съветник в руския Ростов” Той подписа договор до 30 ноември с клуба от Висшата лига, когато “казаците” бяха на последното 16-о място, а сега са 10-и в класирането.


“Моделът Барселона” също се оказвал плюс в преговорите за ангажирането на Камата, твърди испанската медия. Възможно е и каталунският гранд да е лансирал Кавалера на “Златната топка”, защото тим №1 в света в момента не крие, че иска да изнесе философията на Барса в необятния Китай.


В момента селекционер на националния тим на тази държава е кадър на Реал - Хосе Антонио Камачо, който обаче е стар приятел на Стоичков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация