Джамбазки: Хвърляме се здраво и в първенството, и за Купата

15:43
Джамбазки: Хвърляме се здраво и в първенството, и за Купата
Треньорът на Литекс Атанас Джамбазки коментира жребия за Купата на България, който противопостави шампионите и втородивизионния Спортист Своге. Специалистът говори и за предстоящото дерби с Черноморец Бургас в Ловеч.

- Г-н Джамбазки, как ще коментирате жребия за Купата на България?

- Спортист е един отбор, който се представя успешно в първенството на Западната „Б“ група. Нямаме право да подценяваме този тим. Ще се отнесем сериозно към гостуването в Своге. Преди това обаче трябва да се конценрираме към „А“ група, където ни очакват трудни мачове.

- Имахте ли предпочитания за съперник в турнира за Купата?

- Не, но все пак имах желание да избегнем водещите отбори от „А“ група като ЦСКА, Лудогорец и Черноморец. В този аспект съм доволен.

- Първенството ли остава приоритет, или ще гоните и втория по значимост трофей?


- Хвърляме се на 100 процента и в двата турнира. Литекс е водещ отбор и той винаги се бори за всички трофеи. Така ще бъде и през този сезон.

- Очакванията ви за мача с Черноморец в събота?

- Черноморец е един от хитовете на първенството. Силен и стегнат отбор. Имат добри изпълнители във всички фази в играта и няма да ни е лесно. Но ние също се готвим сериозно. Очаквам да стане интересен двубой, в който Литекс да излезе краен победител.

- Кое е най-силното звено на бургаския отбор?

- В подробности не искам да изпадам. Ще ви кажа само, че като игра и поведение Черноморец се доближава до лидерите в „А“ група. Доказва го и класирането.

- Наясно ли сте с корекциите, които трябва да направите, за да не допуска Литекс слабости в защита?


- Разбира се. Работим постоянно по този въпрос. Ще обърнем сериозно внимание на работата в дефанзивен план.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация