Липи: Този Ювентус ме радва

13:39
Липи: Този Ювентус ме радва
Легендарният треньор на Ювентус Марчело Липи заяви, че е много радостен от играта на "бианконерите" през този сезон.

След девет мача Юве е на първо място в Серия А, като до момента възпитаниците на Антонио Конте победиха Милан и Интер в директни двубои.

" Ювентус демонстрира решителност и класа. Наблюдавам дългоочакваното завръщане на този клуб сред лидерите в Италия. Милан, от своя страна, преодоля кризата от началото на сезона и се върна сред претендентите за Скудетото. Тези два отбора ще се борят до последно за титлата", споделя специалистът пред "Кориере Дело Спорт".

"Юве се нуждаеше от играч като Андреа Пирло. На този отбор му трябваше подобна спокойна личност, който е от световна класа и помага на тима да придобие собствен стил", допълва Дон Марчело, който през 2006 изведе Италия до световната титла.

"Новият стадион също има важна роля във възхода на "Старата госпожа". Мисля, че по време на церемонията по откриването на съоръжението много футболисти разбраха за какъв клуб играят и това им повлия положително. Нека също така не забравяме и приноса на Антонио Конте. Той има огромен потенциал", казва още Липи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация