Мъри: В Левски няма да има промени след загубата от ЦСКА

13:38
Мъри: В Левски няма да има промени след загубата от ЦСКА
Станимир Стоилов, който изведе Левски до четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА през 2006 година, сподели, че не очаква промени в ръководството на "синия" клуб след загубата от ЦСКА в петък.

“През този период, в който не съм на “Герена”, се говореше само за резултати към момента, днес да победим, не се мислеше какво ще стане утре, нямаше план за бъдещето. Сигурно няма да съм жив да видя отбор да играе четвъртфинал в Европа. Хората обаче, които сега го управляват, го тикат само към временния успех. Не смятам, че ще има някаква промяна в “Левски”, всичко ще продължи по старому. Прекалено добре познавам българската действителност. Ние като загубихме от ЦСКА с 0:1 веднага отидохме и подадохме оставки. А преди 5 месеца бяхме направили требъл. Ако ръководителите виждат, че могат да изкарат тима от тази криза в момента, значи не е време за промени. Но трябва да имаш реална представа за това, което се случва. Лошото е, че сега на “Герена” няма коректив.

Спортно-техническото ръководство начело с Георги Иванов има голям кредит на доверие, какъвто не е имал никой до момента на “Герена”. От всички – фенове, медии, ветерани и др. Той обаче трябва да се защитава и оправдава. Не смятам, че сегашният спортно-технически щаб е най-добрият вариант на “Герена”. Имаше футболисти от моя състав, които трябваше да останат на работа. Те бяха обучени в схемата на “Левски”. Един можеше да стане треньор, друг скаут, помощник, шеф на ДЮШ или директор, няма значение. Не мога да се примиря, че хора, левскари, които са помагали на клуба, не работят в момента за “синята” идея. Не мислете, че сега говоря и искам да съм треньор или нещо подобно. Бил съм треньор, постигал съм успехи. Аз работа ще си намеря, не се притеснявам. Не искам на всяка цена да се връщам на “Герена”. Има взаимоотношения между мен и г-н Батков, които трябва да изчистим. Вярвам, че това ще стане, но не мисля, че между мен и него ще има проблеми”, заяви Станимир Стоилов, който беше гост в актуално Студио “Дерби”.

“В “Левски” забравиха историята, не може всеки да се прави на велик. Когато влезеш на стадиона трябва да има портрети на хората, които са постигнали нещо. Така беше в Анортозис. Виждаш кой е вкарал отбора в Шампионска лига, кой е вкарал важни голове и т.н. Като видиш тези хора се стремиш да ги стигнеш, за да може и твоят портрет да бъде на това място. В “Левски” обаче забравиха, че отборът е бил в Шампионска лига, постигнал е нещо значимо. В момента на “Герена” липсва реален коректор на нещата”, допълни още наставникът.

“Какво значи, че “Левски” редува слаби и силни мачове. Аз силни не съм видял. По мое време за жалост нямах възможност да сменя стария отбор и да завърша нов, не ме оставиха да довърша работата си. Този отбор, който подготвях, можеше да направи много повече от по-стария. Най-важното е, че ние създадохме школа, която започна да функционира и да захранва първия отбор. И това щеше да е вечно, всяка година щяха да идват млади момчета от школата и да се налага да се купуват по един-двама чужденци на сезон.

Още от първия си ден на “Герена” взех 10 футболисти от школата. За мен е нереална ситуация да имаш трима вратари и третият да е привлечен с трансферна сума. Когато дойдох заварих Иванков и Гошо Петков, взех и Ники Михайлов. На следващата година продадохме Иванков, за да не стоят двама добри вратари и тогава привлякохме от школата Божидар Митрев. Не може да имаш четирима крайни защитници и всички да са купени с пари. Да не можеш да изкараш един юноша от школата. Положението в ДЮШ е пълна разруха, трагедия. Смятах, че една перспективна защита с Виктор Генев, Симеон Иванов и двамата мароканци (Бензукан и Рабех) можеше да постигне резултати. Но всичко отиде на вятъра”, каза още Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари