Целият щаб на Любо Пенев по-евтин от Матеус

09:10
Целият щаб на Любо Пенев по-евтин от Матеус
Любослав Пенев и цели­ят му щаб ще излязат зна­чително по-евтино на БФС, отколкото само Лотар Матеус, ако централа­та парафира контракт с "Ел Голеадор" за селекционер на националния тим. Единствено това е сигурно след трите разговора между Борислав Михайлов и футболния треньор №1 у нас за 2010 година. Финан­совите параметри били най-кратко дискутираният въпрос в срещата между бившите съотборници от най-славния отбор в исто­рията на България.

Прези­дентът на БФС отде­лил много повече вре­ме да се за­познае с идеите на Пенев за работа в дъл­госрочен план. Стратегията на треньора ще бъде изло­жена и на Изпълкома на БФС на заседание през ноември. И ако там гласуват "за" назначение, то ще стане факт от 1 декември 2011 година.

Най-вероятно контрактът ще е дългосрочен за 2 плюс 2 години. Финансо­вите пара­метри по евентуал­ния договор едва ли ще се обявят. В тайна се пазеше и заплатата на Матеус, но на база журналистически проучвания най-често се тиражираше възнаграж­дение от 30 хиляди евро месечно. Преди периода на германеца също имаше подобни догадки и за за­платите на предишните селекционери.

И пак по неофициални данни Пламен Марков е заработ­вал 10 000 евро, а Ста­нимир Стоилов 15 000 евро на ме­сец. Любо Пе­нев действа с още трима специалисти в екип. Това са Радослав Здравков, ис­панецът Давид Родригес и треньорът на вратарите Иордан Йорданов. С този щаб бившият капитан и голмайстор на Валенсия работи до 24 октомври на­чело на родния шампион Литекс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация