Пенев: Левски-ЦСКА винаги е дерби, дано останем на първо място

14:32
Пенев: Левски-ЦСКА винаги е дерби, дано останем на първо място
Мачовете между Левски и ЦСКА винаги са дерби, независимо в каква форма се намират двата тима. Този мачове дават стимул на футболистите, заяви треньорът на ЦСКА Димитър Пенев преди Вечното дерби.

" Левски винаги играе сериозно тези мачове. Те също имат проблеми, а и мисля, че нашият отбор е добре мотивиран за утре. Имаме шанс. Делим първото место с Лудогорец и трябва да останем на тази позиция. Нямаме колебания за състава, освен Бандаловски. На терена ще излязат най-добрите. Единственият, за когото не сме все още напълно сигурни е Бандаловски. Ще изчакаме и днес да видим, какво ще стане с него, но иначе нямаме други играчи с проблеми. Групата е от 20 човека", заяви Пенев на брифинг на стадион "Българска Армия".

Пената коментира и функцията си в отбора, като обясни, че той е реалният старши треньор на ЦСКА, а Драголюб Симонович е просто негов помощник.

"Преди няколко дена подписах договор и вече два дена минават тренировки. Не участвам на тренировките, защото водя разговори с екипа и ръководството. Не съм член на надзорния съвет. Треньор съм. Футболистите вярват в моето име и в помощниците. Мисля, че трябва да се готвим, както Радуканов се е готвил. С него се видяхме и вчера, и днес. Ще работим както сме работили и преди. ЦСКА има много добри футболисти за нашето първенство. Трябва да направим всичко възможно да си говорим на "Ти" с футболистите. Не знам какви са функциите на Драголюб Симонович. До утре ръководството ще определи това. Аз редя състава, а не някой друг. Подписал съм договор тази сутрин. Договорът ми е до края на 2012 година. Симонович ще е в колектива, но има преговори за неговите треньорски права. Не знам дали е подходящ за треньор на ЦСКА, нека да не ставаме дребнави. Днес-утре ще стане ясна позицията на неговия пост и тогава ще кажа какъв ще бъде той. Не знам как го приемат футболистите, но те може и мен да не ме харесват", каза още Пенев.

Стратегът коментира и преговорите на племенника си Любослав Пенев с БФС за селекционер на националния отбор по футбол. "Ако има решение Любо Пенев да води националния отбор на България само мога да го поздравя. Не знам дали ще оправи националния тим, но ще се сложи едно начало. Не знам дали ще го сложи той или неговия персонал. Аз мога само да помагам в националния отбор, но не да съм селекционер. Не искам да си развалям отношенията с БФС. Жалко е, че и Левски, и ЦСКА нямат кадри за националния отбор", коментира Пенев качествата на бившия наставник на Литекс.

За искането на Венцислав Живков ЦСКА да води с 10 точки пред останалите отбори Пенев каза: "Можем да водим с 10 точки в първенството, ако Венцислав Живков стане директно треньор. Той може да говори каквото си поиска, аз нямам какво да коментирам на неговите искания".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

spaiker_89
27.10.2011 21:42

Дано обстановката в състава на Цска се е нормализирала , и докажем кой е най добрият отбор на Бг. .... СМЕЛО 5-0 НАЙ МАЛКО *wink* *wink*

kokicat
28.10.2011 11:09

1:6 споко *wink* *lol* *beer*

Levski123456
27.10.2011 18:16

дано левски да бие

Manower
27.10.2011 18:24

хаха дано с хъс да направят нещо, ама като нямаш умения надали!

kokicat
27.10.2011 18:07

"ЦСКА са като Манчестър Юнайтед"-каза Димитър Пенев... Демек ще паднат 1:6 !!! *lol* *lol* *lol**beer*

overdrive
27.10.2011 21:44

*lol**lol*