Стоилов нае адвокат на световния шампион Сколари

11:26
Стоилов нае адвокат на световния шампион Сколари
Станимир Стоилов нае адвокат, бранил интересите на треньора Луиш Фелипе Сколари - световен шампион с Бразилия за 2002-а. Българският треньор започва битка във ФИФА, след като Анортозис отказа да плати неустойка, въпреки че прекрати едностранно договора му, съобщава "Труд".

Мъри е клиент на Джанпаоло Монтенери, който го посъветва да тръгне от световната централа, а не от Спортния арбитражен съд в Лозана. Адвокатът защитаваше Сколари, когато като селекционер на Португалия удари сръбския играч Иван Драгутинович след евроквалификация (1:1) през 2007-а. Монтенери измъкна бразилеца с наказание от само 4 мача.

Швейцарецът е професор, бивш шеф на Комисията по статута на играчите към ФИФА, където е работил 8 г. Миналия век съгласува правните аспекти по революционното дело “Босман” и споразумението между Евросъюза и ФИФА по статута на футболиста като работна сила през 2001-а. Преподава право в два елитни мадридски университета. Бранил е интересите на футболисти като Адриан Муту и Матузалем в дела за по 15-ина милиона евро.

Делото с Анортозис явно ще се точи дълго, а най-добрият изход за Стоилов е да получи в пълен размер заплатите си до края на договора през 2013-а - общо над 600 хиляди евро.

Успоредно кипърският клуб преведе на Станимир Стоилов последната дължима заплата - септемврийската. Малцина очакваха, но Анортозис все пак уреди актуалните сметки с българина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация